2008.02.14. 01:53 teddike

House S4 - Amit eddig láttam

Címkék: sorozat house 2007 2008

Ez az évad elég érdekesen alakul eddig. Érdekes, mert igazából nem tudom hova tegyem, mivel olykor elgondolkodom rajta, miért is szeretem ennyire a sorozatot, aztán jön House valami hülye megjegyzéssel, és már megint repdesek a boldogságtól, hogy mennyire is jó ez nekem. Három rész volt még a tarsolyban, és azt meg is kaptuk, mondhatni egy hét alatt. Super Bowl előtt, közvetlenül utána, és rá két napra. Ez úgy lett volna jó, hogy előtte, közbe és utána, de úgy hülyeség lett volna. Spoileresen a kép után.


A negyedik évad amolyan próbálkozás szerintem. Hiszen, eddig minden évadban volt valami komolyabb vonal, ami emlékezetes maradt mindenki számára. A harmadik évad végén elköszöntünk a csapattól, majd a negyedik évadban elkezdődött a gyűjtögetés, és lett egy új csapat, a kilencedik rész végére már tudtuk ki is fog itt dolgozni. A régi nagy hármas is lassan visszacsordogált, de elég jelentéktelen szerepben tértek vissza. Nem merték őket kiírni, vagy csak mellékvágányra rakták őket, egy időre, vagy végleg, nem tudom, de nem sok értelmét látom, hogy jelen vannak. Viszont jött egy abszolút eyecandy, Olivia Wilde, és még két teljesen jó arc.

Mint már mondtam, így három rész maradt nekünk, és azt mondhatom, hogy az utolsó kettő ismét lekötött végig, és még az eset sem untatott. Azt hiszem ezzel el is mondtam a problémáimat. Sokszor éreztem azt, hogy maga a beteg nem köt le, viszont 9 részen keresztül a sok karakternek köszönhetően, nagyon jó volt a játék. Utána viszont már nem pörögtek annyira a dolgok. Kevesebb Cuddy, Wilson és House párbeszéd lett. És a három új emberke is olyan mintha átvette volna a korábbiak személyiségét. Ne értsetek félre, nem akarom lehúzni a sorozatot, mert tényleg az egyik legnagyobb kedvenc, de most valahogy úgy érzem, hogy kezd egy kicsit kifogyni.

Folytatva a jó dolgokkal, a Super Bowl utáni rész nagyon jó volt. Ez az eset teljesen lekötött. És nagyon jó volt látni, ahogy House elkezd ragaszkodni, vagy tisztelni valaki/valami mást. Tényleg fantasztikus volt, és azt hiszem a szezon legnézettebb része lett, köszönhetően a felvezetésnek (32 millió). Az utolsó fent maradt rész pedig ismét valami olyat hozott, amiért anno megszerettem a sorozatot. Egy kis Wilson House párbeszéd, ami ismét hatalmasat ütött. House nyomoz, közben problémát old meg, és az egész csapat is jelesre vizsgázott nálam.

Most egy időre ismét nem lesz House, de mivel vége a sztrájknak, így várhatóan egy több hetes szünet után, még visszatér a sorozat erre az idényre. A kérdés viszont adott, és ahogy olvasgattam mindenfelé, mintha mindenki ezzel foglalkozna. Valahogy azt érzem, hogy sokan aggódnak a sorozat miatt, mintha egy kis minőségromlás lenne, vagy pedig már megszoktuk, hogy mindig ugyanaz történik, és ha az eset, vagy két három ötletes párbeszéd nem köt le, akkor nem igazán élvezkedünk a dolgokon. Szóval, ha változtatni kell, akkor itt az ideje felpörgetni kicsit a dolgokat, és ami még szintén fontos lenne szerintem, hogy a régi csapatot simán törölni kellene, mert mindenki csak velük hasonlítja össze őket, és mindenki hozzájuk szalad, ha valami gond van, régen Wilson vagy Cuddy volt a House megfejtő, most is így kellene lennie.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr423140197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása