2008.02.20. 12:23 teddike

Prison Break - Season or Series Finale?

Címkék: sorozat prison break 2007 2008

Ezzel a könnyed kérdéssel indítom a mai napot, hiszen ebben a csonka évadban kaptunk 13 részt a harmadik évadból, és egyenlőre semmi megerősítést arra nézve, hogy lesz e folytatás. Igaz, az egyik író blogján utal arra, hogy ilyen korán még nem szokták megrendelni a sorozat következő évadát, szóval csak reménykedni tudok, hogy ez még nem a vég. A harmadik évad átlag 7-8 millió nézőt vonzott, ami szerintem nem rossz szám, most már csak azon emberek véleménye lenne fontos, akik ez alapján megtudnak ítélni bármit is. Na de hadjuk az találgatásokat, beszéljünk inkább a harmadik évadról, főleg a zárásról spoileresen.

Ezzel a könnyed kérdéssel indítom a mai napot, hiszen ebben a csonka évadban kaptunk 13 részt a harmadik évadból, és egyenlőre semmi megerősítést arra nézve, hogy lesz e folytatás. Igaz, az egyik író blogján utal arra, hogy ilyen korán még nem szokták megrendelni a sorozat következő évadát, szóval csak reménykedni tudok, hogy ez még nem a vég. A harmadik évad átlag 7-8 millió nézőt vonzott, ami szerintem nem rossz szám, most már csak azon emberek véleménye lenne fontos, akik ez alapján megtudnak ítélni bármit is. Na de hadjuk az találgatásokat, beszéljünk inkább a harmadik évadról, főleg a zárásról spoileresen.

A harmadik évad jelentős része a Sona nevezetű börtönbe játszódik, ahova mint utólag kiderül Michael barátunk szándékosan kerül, legalábbis a Cég szerette volna ezt elérni. Bellick, Mahone és T-Bag szintén erre a sorsra jutnak, és innentől ismét megy az építkezés. A Cég elrabolja Sarah-t és Linc fiát LJ-t, hogy ezzel szökésre bírja Michaelt. Még senki nem szökött meg innen, és csak Michael képes erre a feladatra. Na persze nem egyedül. Itt van a börtönbe egy Whistler nevezetű emberke, állítólag halász, akit ki kell juttatni, mivel fontos információ vannak a Cég számára.

Megindul a próbálkozás, persze sokkal durvább hely ez mint a Fox River, főleg a rabok miatt. És a rengeteg véletlen illetve szerencsés helyzet után jutunk el oda, hogy hőseink megindulhatnak kifelé a börtönből. Természetes a szökés sem megy egyszerűen. Michael ismét meg kellett küzdjön azzal a gondolattal, hogy olyan embereket is ki kell vigyen, akik egyébként simán megérdemelnék a börtönt. De ezt egy elég jó húzással megoldja, igaz azóta sem tudja senki, hogy miből gondolta, hogy akárki is fel fog lázadni ellene. De a PB már csak ilyen. Whistler, Mahona, McGrady és Michael sikeresen kijut a börtönből. Persze itt is meg kell említenem, hogy a szökés inkább volt látványos, mint hihető, és inkább volt drámai, mint jól megtervezett, de legalább sikeres volt. A menekülés viszont nekem nagyon tetszett, az erdő, a part, és persze a víz alatti szökés ötlete óriási volt. A 12ik részre a kis darabok összeálltak, és kijutottak a börtönből. Most már csak egy kérdés maradt, átadni Whistlert, és helyette megkapni a fogvatartottakat.

Ez az egész a befejező részre jutott. Ismét azt kaptuk szerintem, amit a PB től megszoktunk. Több fronton ment a dolog. Nem tudom mennyire volt kitalálható, de T-Bag, Bellick és Patron is szökött volna, de Michael sikeresen felültette őket, aminek következtében visszakerültek a börtönbe. Sucre is bajba került, mivel őt is elővették, igaz ennyire tejbetök embert még nem láttam. Senki sincs a helyén és egy nyamvadt bilincstől nem tud megszabadulni, mikor elvileg kocsikat tör fel. Na mindegy, Sucre is bajba került, aminek következtében mehetett a börtönbe ő is. Az eddigi vezér, Patron halálával T-Bag lett a börtön legnépszerűbb alakja, és elvileg ő még kivásárolhatja magát, de ez csak a jövő zenéje. McGrady hazament az apjával, és boldogan élnek amíg meg nem halnak, kb ennyit lehet erről mondani, happy end a számára.
Whistler okozott kisebb problémákat Michael és Linc számára, de valahogy sikerült összehozni egy cserét. Ha nem merülünk bele annyira a részletekbe, itt is csak annak örülhettünk, hogy Michael mennyire okos, és mennyire rafinált. Megtörtént a csere egy múzeumba, ahol annyi biztosan kiderült, hogy nem koordináták miatt volt itt az egész felhajtás, hanem valami teljesen más miatt. Azt hiszem itt már elárulhatom, hogy Sarah elég korán kikerült a sorozatból, mondjuk úgy, hogy levágták a fejét, ami elég durva húzás volt szerintem az évad első felében. LJ viszont most, hogy megmenekült átadott Michael-nak egy virágot, amit még ő hajtogatott neki a börtönbe. Ezt csak azért írtam le, mert kirázott az egész flashback-től a hideg. Faszán meg volt oldva szerintem.

Amiért ment az egész, az lényegében le lett zárva. Whistler kint van, LJ szabad. T-Bag, Bellick, Sucre marad a börtönben. Azok, akik elvileg nem követtek el semmit. Linc és vegyük ide Michaelt is szabadok. Elvileg akár lehetne zárás is, hiszen, semmi cliffhanger nem volt a végén, amit hiányoltam is egyébként. De az új szálat faszán felvezették. Mahone megállapodott a céggel, és nekik fog dolgozni. Whistler társa lesz, vagy valami ilyesmi. Michael pedig bosszút akar állni Sarah miatt. Linc marad LJ mellett, legalábbis nem valószínű, hogy elhagyná fiát. A kérdés adott tehát. Lesz e folytatás, ha lesz ki mekkora szerepet fog kapni az egészben? Michael vendetta, Linc nélkül vagy a segítségével? Mahone nem hiszem, hogy megemésztette, hogy a cég tette tönkre, így lehet csak megjátssza azt, hogy közöttük és velük van. Illetve itt van a Sona, aholT-Bag mellett Bellick és Sucre is bent raboskodik.

Egyenlőre ennyi, hiszen a folytatás ha lesz is, csak szeptemberben. És ha jobban belegondolunk azt biztos, hogy negyedik évadnak fogják hívni, hiszen semmi értelme egy szezonban, a harmadik évad második felét és a negyedik évad első felét leadni. Még leírni is hülyeség. Szóval ha lesz folytatás, akkor szeptemberben jön a negyedik évad!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr363140204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_2751 2008.02.20. 14:27:29

Most kaptam meg a 13. részt, mindjárt belefolyatom magam, azt végigmerem olvasni...
süti beállítások módosítása