2008.03.18. 21:26 teddike

10,000 BC ( I.e. 10,000 )

Címkék: film mozi 2008 10000 bc 2 csillag

Teljes csalódás és kiakadás. Így tudnám elkezdeni ezt az irományt. Nem gondoltam volna, hogy ekkora csalódást fog okozni ez a film. Hülyeség lenne egy lapon említeni a Jumper -el, de sajnos az is csak arra volt jó, hogy elmondhassam, vannak azért még szar filmek. Nos, ilyen ez a film is. Pedig úgy voltam vele, főleg a Holnapután és a Függetlenség napja után, itt is, ha esetleg szar lesz, akkor majd gyönyörködöm a tájba, meg úgy mindenbe. De azt kell mondjam, hogy még ebbe sem lehetett.


Pedig nem lett volna ez egy rossz történet. Tipikus popcornmozi, nem is akartak belőle többet kihozni, viszont így szerintem jól elbaszták. A sztori is egyenlő a nullával. Az első hős megszületése, az első szerelmi történet, és persze ott a mindent elrontó happy end is. Nagyon röviden így tudnám összefoglalni a dolgokat. Pedig gondolhattuk volna, ha már egy normális színész nincs a szereplők között, akkor majd a látvány baromi jó lesz, főleg, hogy közel 100 millát eldobtak rá. Viszont amikor a tigris vizes bundáját láttam közelről, vagy a hatalmas építkezés láttán eldobtam az agyam, és inkább röhögni volt kedvem.

Az a legnagyobb baj egyébként, hogy nincs mibe kapaszkodni. Mármint nem tudok karaktert, vagy helyzetet mondani, ami annyira tetszett volna, hogy majd akkor amiatt jobb a film. Az a baj, hogy pont a Golden Compass jut eszembe, nem tudom miért, ahol megvoltak a nagyon jó szereplők, viszont pont egy jegesmedve volt az, akinek a "játéka" a legjobban tetszett. Na itt még a mamutok vagy a tigris sem tud megfogni. Pedig a táj tényleg szép lenne, de nem lettek cseppet sem hitelesek a karakterek.

És elnézést mindenitől, de most egy hatalmas SPOILER következik, a film végét illetően, szóval aki meg akarja nézni, és izgulni szeretne, persze biztos, hogy nem fog, az ne olvasson tovább. Végső nagy csata, eldőlt már minden, erre meghal az a személy, aki miatt az egész csata folyt. Meglövik hátulról, és összeesik szerelme karjában. Na itt felcsillant a szemem, hogy hát mégse tudják ezt elszúrni annyira, és legalább arra fogok emlékezni, hogy legalább nincs valami nagyon csöpögős vége az egésznek. Erre bazdmeg! Kileheli a főboszorka a lelkét, és erre feltámad a korábban említett szereplő, és mindenki boldog. Jaj, hát sírni tudnék komolyan mondom.

Nem elég, hogy nincs benne egy normális emberke, akinek érdekelne a sorsa, elég sok szarul kidolgozott részlet van a körítésben is. Erre még elbasszák az egészet azzal, hogy minden rendben. Belengetik itt annak lehetőségét, hogy nem minden pink és habos-babos, majd fújnak az egészre. Pedig, ha itt még esetleg egy nagyon drámai és szomorú vég lett volna, biztos adtam volna a filmre egy 4/10-et de így maradok a 2/10 -nél.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr573140236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása