2008.04.17. 01:11 teddike

Fool's Gold ( Bolondok aranya )

Címkék: film mozi 2008 fools gold 6 csillag

Ez a film sem fog nagyon bevonulni a történelem könyvekbe, de marha jól szórakoztam rajta az az igazság. Mikor meghallottam, hogy Kate Hudson és Matthew McConaughey lesznek a főszereplők, rögtön arra gondoltam, hogy valami idióta romantikus vígjáték lesz az egész, de ehhez képest azért valamivel többet kaptam. Ilyen zord időben a táj, a napfény, és az egész környezet kicsit kizökkentett a hétköznapokból. De azért ne szálljunk el annyira.

A történet roppant egyszerű. Van egy félhülye főszereplőnk, aki annak él, hogy megtaláljon egy kincsekkel megrakott hajót. Természetesen le van égve, alíg tudja magának finanszírozni a dolgokat, tartozik mindenkinek. Emellett van/volt egy nagyon okos felesége (Kate Hudson), de a válásuk ellenére, mivel mindketten nagyon elkötelezettek a kincs megtalálásáért, így közösen keresik azt. Na és persze támogatóra lelnek, egy nagyon gazdag emberben, akit nem más játszik, mint Donald Sutherland.

Lassan tényleg meg kell szoknom, hogy állandóan leírom, a lassan már közhelynek számító mondatokat, mely szerint vannak olyan filmek, amik ha még gagyik, sőt egyenesen rosszak, attól még egy bizonyos hangulatban képesek megfogni az embert. Ettől a filmtől sem kell sokat remélni. Nem fogja megváltani a világot. Nekem sokszor a Jessica Alba főszereplésével bemutatott Into the blue című film jutott eszembe. Lehet véletlen, vagy tényleg vannak hasonlóságok, de sokszor azt éreztem, hogy ugyan azt nézem, csak más szereplőkkel.

Igen, a szereplők, Matthew szerintem remekül hozza a karaktert, nem is várunk tőle sokat, de azt szerencsére megkapjuk. Viszont Kate Hudson, róla azért érdemes pár szóban megjegyezni, hogy sokszor nagyon nem illett bele a történetbe, mármint nem igazán tudta visszaadni azt, amit várnánk tőle. Pedig nem kellett volna valami hatalmas szerepet eljátszon, de szerencsétlenségükre ezt sem tudja hozni. És sajnos mint eyecandy sem a legjobb. Viszont Donald Sutherland nagyon jó választás volt. Mentik legalább a Kate által okozott károkat.

A negatív véleményemet kicsit ellensúlyoznám azzal, hogy nagyon sok kis apró poén van a filmben. Amin nagyon jól lehet szórakozni, és ha szerencséje van az embernek, mint ahogy nekem volt, akkor olyan közönséggel együtt kerül be az előadásra, akik szintén aktívan kiveszik a részüket a film megnézésében, és a megfelelő helyeken hangos röhögésben törnek ki.

Mennyire tetszett nekem a film? 6/10! Eggyel több, vagy kevesebb pontot is tudnék adni, sőt nagyon jó magyarázatot is tudnék adni, miért annyi, de maradjunk az arany középútnál. Matthew, Donald, és a mellékszereplők miatt nagyon jó a film, Kate sajnos csak van, de semmi több, sőt ha nagyon gonosz akarnék lenni, akkor ő eléggé rontja az összképet. A történet nem rossz, kellemes kis kalandfilm, egy kis romantikával, amit nyugodtan kivehettek volna belőle, és persze a sokszor említett poénok, amik színesítik az egészet.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr363140266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása