2008.04.25. 02:02 teddike

How I Met Your Mother (HIMYM)

Címkék: sorozat how i met your mother 2007 2008

Bemutatkozik egy új sorozat. Egy 20 perces, egy szitkom, ami végre nekem is tetszik. Hallottam róla, olvastam is dolgokat a sorozattal kapcsolatban, a youtube azért segített egy két jelenet megnézésében, aztán úgy döntöttem, hogy elkezdem az elejéről nézni. Nem nagyon kellett sokat keresni, hiszen mondhatni egy fiatal sorozatról van szó, a harmadik évadát tapossa. Nekem még mindig a Friends az "egyetlen", és nehéz is találni olyat, amit folyamatosan tudok követni. Jelenleg úgy gondolom, hogy a HIMYM majd ilyen lesz. (Lesz azért egy két spoiler, szóval óvatosan.)


Miről van itt szó? Nincs azért egy hatalmas történet, hiszen nem is ez a műfaj lényege. Öt főszereplő, öt karakter, és az ő életüket ismerjük meg. Csajozás, család, barátság. Nagyon sok poén, sírva röhögés, és persze olykor unalmasabb részek is, de ezek is kellenek. Viszont ez kicsit más azért, mint a többi sztori, mivel van egy kerete az egésznek. Ott kezdődik minden, hogy 2030-at írunk, Ted a két, kanapén ülő gyermekének arról kezd el mesélni, hogy találta meg élete szerelmét, az anyjukat. Ugrunk is vissza 2005-be, ahol barátaival él együtt. Kicsit Friends hangulat, de nem az.

A karakterek: Ted Mosby, aki keresi/elmeséli élete történetét. Kedves, rendes srác, semmi extra betegséggel, vagy beütéssel. Építész, és két barátjával lakik, akiket még a suli alatt ismert meg. Marshall Eriksen az egyikük. Ügyvédnek készül, egy szerelme volt egész életében. Viszont ő már kicsit defektesebb nekem. Elég sok poén központi alakja. És persze nagyon sok hülyeségnek a kitalálója is. Ted másik barátja, akivel együtt él, illetve Marshall élete nagy szerelme Lily Aldrin. Aki azért ismerős lehet korábbról (Amerikai pite). Ő hozza azt a tipikus csajos karaktert, akit szeret mindenki. És persze kellően hülye ő is, hogy Marshall barátnője legyen. Barney Stinson, mindenki barátja, aki nem lakik velük, viszont a sorozat egyértelmű bohóca. Nélküle nincs buli, nincs csajozás, és persze ő a megmondója mindennek. Rengeteg poén, és nagyon sok olyan beszólás, amiből csak tanulhat az ember. A tipikus agglegény. Végül pedig Robin Scherbatsky, Ted nagy szerelme, legalábbis rögtön az első részek alatt megismeri. Aztán csatlakozik ő is a bandához. A tipikus szingli csaj. Nem szeretne gyereket, nem akarja elkötelezni magát.

Két helyszín, legalábbis, ahol az események nagy része történik. Egy bár, a lakásuk alatt, illetve természetesen maga a lakás. Nagyon sok olyan sztori van, amit ők mesélnek el. Sok flashforward és flashback, ha lehet ezt mondani. Olykor csak ülnek egy bárban, és sztorikat mesélnek, hogy ki mikor ismerkedett meg a másikkal, csak mondtam egy példát. Olyan nagyon komoly sztori nincs, mint ahogy már írtam is. Lily és Marshall örökre együtt, még akkor is ha voltak problémák. Megvolt az esküvő is, és lassan saját lakás is lesz. Barney nem változott semmit, folyamatosan csajozik, nem akar, sőt fél elkötelezni magát. Ted és Robin egy ideig együtt voltak, aztán szakítás. És még mindig nem lehet tudni ki az anyuka.

A történet tehát folytatódik. Szerintem viszont nem is ez a lényeg, persze jó ez a keret, amit esetleg a lezárásban elő lehet húzni, de a részek nagyon hangulatosak, és 20 perc vidámságot okoz mindenkinek. A karakterek nagyon jók, és éppen ezért csak ajánlani tudom mindenkinek.

Jelenleg a harmadik évad közepén járunk. Én még csak most kezdtem el a harmadik évadot, viszont már rögtön az elején komoly vendégszereplők is megjelentek, és folyamatosan jöttek a sorozatba azért egy két rész erejéig. Remélem marad a sorozat, és sokáig lehet még röhögni rajtuk.
 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr23140274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilu 2008.07.23. 13:53:28

:) Én nemrég kezdtem el nézni a sorozatot, de máris le vagyok lombozódva, mert a második évad végénél járok. :( (Ha unatkozik az ember, akár napi tíz rész is dukál. :D) Szóval lassan végzek az egésszel. Mi lesz így velem? :D Amúgy tök jól összefoglaltad a lényegét a HIMYM-nek, lényegretörő, tetszik. :) Jó volt olvasni, köszi. Szilu

mumia · http://howimetyourmother.hu 2009.01.05. 19:55:49

A sorozat magyar rajongói oldala: http://howimetyourmother.hu

sala 2009.05.25. 19:12:52

most akk 4 évad lesz összesen? ne már már láttam mind a 4et, és most ennyi volt?:O hiályozni fog:S:)

Ismeretlen_37501 2009.05.25. 20:35:22

Sala: nem, lesz ötödik évad is, szeptemberbe kezdődik (elvileg). http://teddike.freeblog.hu/archives/2009/05/24/How_I_Met_Your_Mother_-_Negyedik_evad_finale/ - negyedik évadról ezt olvasd el.

Ropesz · http://www.himym.lapunk.hu 2009.08.11. 16:28:44

Remélem lesz ötödik évad de vki tudja hogy hol tudom megnézni vagy letölteni a 4. évadot magyarul?! www.himym.lapunk.hu

Karácsony Szilveszter · http://www.www.hu 2010.03.09. 17:51:23

a 6. évad meg van rendelve

Zolee-BBoy · http://himym4mobil.co.cc 2010.05.27. 16:51:41

Imádom a sorozatot. Akinek van kedve, és imádja a sorozatot, az oldalamról letöltheti mp4 verzióba konvertálva, 30 MB / rész, szal egy 1gb-s memókártyára ráfér egy évad. Jó szórakozást: Zolee
süti beállítások módosítása