2008.05.29. 13:06 teddike

Doomsday ( A magyar cím helye )

Címkék: film mozi 2008 doomsday 6 csillag

Mivel mostanában nem nagyon van időm moziba járni, így alternatív megoldásokat kellett keresni arra, hogy ha időm van, szórakozzak egy kicsit. Így került elő a Doomsday is, aminek anno láttam a trailerét, és nagyon tetszett, igaz sok mindent nem vártam a filmtől, de a rendező személye megfogott, hiszen a The Descent, bár nem vagyok annyira a stílus szeretője, nagyon tetszett. Amellett persze a trailerből lejött a tökös csaj, illetve a kicsit Mad Max hangulat, így itt volt az ideje, hogy megnézzem.


A történet, Skóciában felüti a fejét egy vírus, Kaszás névre keresztelték, és mivel nem tudjak irtani, így úgy döntenek, hogy egy hatalmas falat húznak Skócia köré, ezzel levágva őket Nagy- Britanniától. Eltelik jó sok év, és féltünik a vírus a falon kívül is, illetve a már elkülönített területről olyan képek jönnek, hogy vannak még túlélők. A kormány beküld egy csapatot, hogy 48 óra alatt szerezzenek valami bizonyítékot a túlélőkre, illetve keressék meg az antivírust. A csapat élére pedig Sinclair kerül, akinek egyébként is lenne dolga bent. Odabent viszont, olyat találnak, amire nem igazán számítottak. Mad Max szintű, egymást evő emberekre, illetve középkori lovagokra. Na meg a trailerből megismert Bantley is lesz majd.

Világvége hangulat, vírus, jó akciók, amiket már a trailerből is várni lehetett, de a filmben ez sokkal keményebb volt. A film tartogat olyan jeleneteket azért, amik nem nyugodt lelkű embereknek találtak ki. Sok kaszabolás, rengeteg fejlevágás, nha meg a kannibalizmus, amit azért sokszor látunk. Viszont emellett rengeteg kellemes poén, és tényleg nagy akciók, amik tetszetősek, és kellően pörgőssé teszik a filmet. Na meg eyecandy faktorunk is egekben, hiszen Rhona Mitra, mint Sinclair igazán tökösre sikeredett, eléggé hasonlít olykor az egész egy kicsit Lara Croftra, de sebaj, jó volt.

A filmtől egyébként ne várjatok csodát. Az imdb szerinti pontozása sem jó, a bevételek sem azt bizonyítják, hogy sokan megszerették volna, de ettől még kérem szépen, a filmnek jó a hangulata. Jó tudom, lehetne mondani, hogy megint egy világvége, megint egy vírus, és megint egy csaj aki megment minket. Na meg persze sok minden hasonlít a klasszikusra is, akkor mit kellene, vagy lehetne szeretni ebben a filmben? Nos a hangulatát, a soundtracket, mivel az is remek, és azt, hogy van megint egy film, ami kellően pörgős, és persze, ha még tele is van utalásokkal, koppintásokkal kellemes szórakozást ígér.

Mennyire tetszett nekem ez a film? 6/10! Még ha úgy is tűnik, hogy sokat magasztaltam volna filmet, azért gyorsan hozzá is teszem, hogy a világot nem váltja meg. A színészi játékok eléggé közepesre sikeredtek, vagy az alattiak. Rhona Mitra is csak azért jó, mert eyecandy. Talán a legjobb, a bentiek közül a Mad Max csapat vezetője Sol, aki kellően idegbeteg, és hatalmas figura. Na meg azért a film, tele van nagyon sok klisével, de továbbra is csak azt tudom mondani, egy alkalommal kellemes szórakozást tud nyújtani.

A végére pedig poszter és egy trailer.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr743140321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása