2008.07.12. 15:02 teddike

Horton Hears A Who ( Horton )

Címkék: film mozi 2008 5 csillag horton hears a who

Az év első animációs ökörködése, amelyet volt szerencsém végre megnézni. És már most azt kell mondjam, hogy nehéz helyzetben van a film, hiszen most, hogy a Kung Fu Panda után vagyok, biztos, hogy másképp ítélem meg a filmet, mint mondjuk márciusban tettem volna. Na meg dr. Seuss meséi sem tartoznak a kedvenceim közé, főleg nem film formájában. Emlékezzünk csak a Grincsre vagy a Macskára. Viszont ez lényegesen jobban sikerült.

A történet szerint, Horton az elefánt éli átlagosnak mondható vidám életét a dzsungelbe, amikor is a nagy füleinek köszönhetően meghall egy arra szálló szöszről egy kiáltást. A szösz után ered, és rájön, hogy azon nagyon kicsi lények élnek, egy faluban, amelynek polgármesterével beszél. Persze a dzsungelbe senki sem hiszi el, hogy valóban vannak a szöszön élőlények, sőt, a dzsungel rendtartója még arra is vetemedik, hogy Hortont el kell fogni, mert túl nagy a felhajtás körülötte.

Ami először szemet szúrhat az embernek, hogy érdekes világ azért dr. Seuss meséje. Az elefánt, tehát Horton az egyetlen előlény, amelynek van a rendes életben is párja, illetve hasonlóan is néz ki. A legtöbb állat ehhez képest elég szinesre sikeredett, sőt vannak természetesen teljesen fantázia lények is. 

Nekem ami fontos egy ilyen animációs film kapcsán, az a sztori, de ha megfelelő mennyiségű poén van benne, vagy nagyon jó mellékszereplők, akkor nem számít az sem. Nos itt az a helyzet, hogy a történet felejthető, legalábbis számomra. Van egy helyzet, meg kell oldani, vannak közben felmerülő problémák, amiket természetesen le kell győzni, van egy gonosz, de inkább csak hatalmas tanítások vannak a filmben. Ez pedig az, hogy minden lény, még ha nagyon kicsi is, fontos. 

Azt akartam ebből kihozni, hogy a szereplőknek, illetve a poénoknak kellett volna előre vinniük a filmet, és Horton mellett, aki nagyon jó lett, nagyon kevés ilyen van. Persze a legjobb barátja, a nagyon apró lény, ami nem a szöszön van, nem is tudom mi az, de azt látni kell, ontja a poénokat, már csak a megjelenésével, de a többiek eléggé szürkék. 

Ami viszont jó ettől függetlenül, az természetesen a hangok. Horton, illetve a szöszön élők polgármestere, Jim Carrey és  Steve Carell. És a már említett kis apró lény hangja pedig Seth Rogen. Gondolom nem kell őket bemutatni. 

Mennyire tetszett nekem a film?  5/10! Egyébként ez 6 lett volna, de most néztem meg, és a Panda kapott egy hatost. A történet nem a legjobb, igaz jól szórakoztam rajta. Olykor nem is pörgött a film, sok volt benne a tanítási szándék, ráadásul mintha ismételték volna a mondatokat. A karakterek közül Horton jó, Morton is persze, de a többiek sajna nem jöttek be annyira. Felejthető alkotás ez, főleg egy olyan évben, amikor itt van a már nagyon sokszor említett Panda, és a kevésbe említett, de nagyon várt Wall-E!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr433140387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása