2008.07.20. 21:13 teddike

The Dark Knight

Címkék: film mozi 2008 the dark knight

Nem szoktam nagyon gép előtt lenni hétvégén, és nem is nagyon szoktam ilyenkor írogatni, de ez a hétvége kicsit más. Péntek, szombat és vasárnap este is felnéztem pár oldalra, hogy megnézzem mire volt képes a film az első hétvégéjén. Azt kell mondjam, nem kellett csalódnom. A héten még arról írtam, és arra gondoltam, hogy 150M $ és 160M $ között hozhat a film. Természetesen ezzel megdöntött volna minden rekordot, és a Spider-Man 3 -at is maga mögé utasította volna. Az előjelek is elég biztatóak voltak, hiszen a marketing csapat az eddig legjobb lehetett, amit filmek kapcsán láttam. Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy a kritikusok mind a film mellett álltak. Na meg az első nézők is felnyomták az IMDB -n a legjobbak közé.

Jöjjenek a tények. Az első eredmény az éjszakai vetítéssel kapcsolatban jött.  18,5M $  kapart össze, ami  minden idők legjobbja lett.  Ezzel maga mögé utasította A Sith-ek bosszúját. A következő fixnek mondható adat, a péntekre vonatkozott, becsült adat volt, közel 66,4M $, ami szintén vert mindenkit. ASpider-Man 3 uralta ezt a trónt, de ez is megdőlt. És ma jött a sokkolónak mondható eredmény, hogy három nap után, a hétvége végső adata tehát 155M $. Mondanom sem kell, hogy ezzel ismét minden korábbi rekordot megdöntött. A film a korábban említett IMDB-n, még mindig első, 23 ezer szavazattal.

A jövő pedig biztos siker továbbra is. A film 180M $ -ból készült, ami nem kis összeg, de simán visszahozza majd. Illetve ehhez vegyünk hozzá egy jelentős marketing költséget, és úgy megkapjuk a végső számokat (240M $).

Amit mindenki várt, vagy legalábbis sejtett, az bejött. A film egyértelmű siker lett, a héten még biztos írok a pontos adatokról, illetve arról, hogy milyen rekordokat adott át amúltnak. Nyomon követjük tehát a film sorsát, egészen a hazai bemutatóig, illetve a hazai adatokig . Itt jegyzem meg, erősen zárójelbe, hogy mindenki legyen "erős", és ne nézzen meg semmilyen kamerás változatot. Csak moziba, egy feliratos, egy szinkronos vetítés, és majd persze dvd-n minden mennyiségben.

Továbbra is ajánlatos visszatérni, illetve a the-dark-knight címkére kattintani.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr873140407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása