2008.09.02. 22:27 teddike

Prison Break - Scylla

Címkék: sorozat 2008 2009 prison break s4

A hétfői nap nagy dobása. Ezt várta mindenki szerintem a legjobban, és természetesen ennek megfelelően már mindenki túl is van az első (rögtön) két részen. (A cím csak az első részre vonatkozik.) A Prison Break azon sorozatok közé tartozik, amelyeket mondhatni bármikor be lehetne fejezni. Hiszen ha nagyon távolról közelítünk, akkor a legtöbb zárás egyfajta válasz is az évadban felvezetett dolgokra, így a következő évadot teljesen új környezetben, vagy más sztorival lehet kezdeni. Na persze a megismert karakterek maradnak, de a környezet, a történet változik.

Nincs ez másképp most sem. A negyedik évadot is új helyszínen folytatjuk, és már az első percekben kiderül, hogy mi is lenne a fő vonal, na ez azért sokban változik, de gyorsan választ kapunk sok kérdésre. A kép alatt spoileresen jön a folytatás.


A hétfői nap nagy dobása. Ezt várta mindenki szerintem a legjobban, és természetesen ennek megfelelően szerintem már mindenki túl is van az első (rögtön) két részen. A cím csak az első részre vonatkozik. A Prison Break azon sorozatok közé tartozik, amelyeket mondhatni bármikor be lehetne fejezni. Hiszen ha nagyon távolról közelítünk, akkor a legtöbb zárás egyfajta válasz is az évadban felvezetett dolgokra, így a következő évadot teljesen új környezetben, vagy más sztorival lehet kezdeni. Na persze a megismert karakterek maradnak, de a környezet, a történet változik.

Nincs ez másképp most sem. A negyedik évadot is új helyszínen folytatjuk, és már az első percekben kiderül, hogy mi is lenne a fő vonal, na ez azért sokban változik, de gyorsan választ kapunk sok kérdésre. A kép alatt spoileresen jön a folytatás.

A harmadik, csonka évad után csak egy dologra lehetett gondolni, Michael kijön, és indul a bosszú, hiszen Sarah meghalt. Aztán már nyáron lehetett hallani ezt azt, és aki nem ette meg a spoilereket, az most nagyot lepődött. Az írók úgy döntöttek, hogy a harmadik évad által felvezetett dolgokat nem folytatják, teljesen elzárják a szálakat, és új vonalat nyitnak. Elvileg így új nézőket lehetne szerezni, na meg a régieknek is kedveskedni. Mennyire jött ez be? Nos még nem lehet egyértelmű választ adni erre.

Az első két részben nagyon sok minden történt, amit PB szinten akár nagyon sok részen keresztűl elhúztak volna, de most nem tették meg. Igazi akció hiányzott a dolgokból, és szokásos módon a mázlinak, szerencsének nagy szerepe volt, de remélhetőleg a következő résztől ez majd pörgősebb lesz. A negyedik évadra összeraktak egy teljes csapatot, amelynek az lenne a dolga, hogy a Cég papírjait/adatait megszerezzék, és ezzel lehetőséget adjanak arra, hogy azt lerombolják. A csapat az eddig megismert emberekből áll, mindenki megszabadult Sona-ból, mindenki Amerikába van, és a legtöbben most össze is fogtak, hogy megszerezzék az információkat.

Ez egyébként sok kérdést vet fel bennem. Hogy lehet egy csapatban Bellick, Mahone és Linc mondjuk. És akkor Sucre és Michael neve még elő sem került. Na és itt van, egyenlőre lelkileg nagyon sérülten Sarah!!! is. Meglátjuk mi lesz ebből, egyenlőre eléggé félek a dologtól, mivel így nagyon nem fognak kijönni a karakterek előnyei. A mostani két részben Bellick teljesen háttérben volt, és igazából szerintem ő egy nagyon jó karakter. Remélem a folytatás jobb lesz majd.

Nem felejtettem el a sorozat legjobb arcát sem, legalábbis sokszor a legjobbat, T-Bag-et, aki nincs a többiekkel, sokkal inkább valami bosszúra készül Michael ellen. Egyenlőre nagyon gyenge az ő vonala, remélem itt is lesznek majd változások. Az új szereplők nem rosszak, igaz sok mindent nem tudtunk még meg róluk. A cég részéről van egy bérgyilkos, az FBI  vagy a kormány részéről egy nagy hazafi, és egy hacker, aki majd Michael és a többiek dolgát hivatott segíteni. A régi szereplőkről gyorsan még annyit, hogy Whistler elég gyorsan golyót kapott a fejébe, és Gretchen is nagyon közel került a halálhoz, igaz mindenki azt tudja, hogy meghalt, közben pedig a Cég kérdezi ki, illetve kínozza, mivel elrontott egy akciót. Nos, jön a kérdés, ha nem ölték meg, még lesz szerepe, és ha szabadul, akkor valószínűleg majd a Cég ellen fog fordulni. Ki tudja elképzelni, hogy azok után amit Sarah-val tett, esetleg egy csapatban játszanak? Szerintem ez egy jó kérdés.

A negyedik évad kezdése nálam 6/10. Részben azért mert jó volt látni itt is a régi karaktereket, másrészt viszont több minden történt ebben a két részben, mint ami a PB-re jellemző lenne. Viszont voltak unalmas percek, és a fő vonal sem annyira "eldobom tőle az agyam" szintű. Egyenlőre szerintem ez egy kezdő pontnak nagyon is megfelel, innen van hova haladni, és remélem, hogy ez mindenképpen jó lesz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr843140481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dani 2008.09.08. 16:06:57

4 évad 1-2 részéről hihetelen, mondjuk aki előről követi annak ez a PB nem hozhat újat, de mégis olyan fordulatok vannak ebben a sorozatban hogy azt mondanátok iylen nincs. személy szerint én 3 éve nézem, és még mindig kiváncsi vagyok az újab és újabb ep-re.
süti beállítások módosítása