2008.09.29. 15:48 teddike

Knight Rider - A Knight in shining Armor

Címkék: sorozat knight rider 2008 2009

Az eddigi új sorozatok közül talán ez osztott meg a legjobban. Mármint nagyon ellentétes vélemények cikáznak bennem, és még mindig nem tudom eldönteni melyik oldal fog győzedelmeskedni. Ha nagyon egyszerű akarok lenni, akkor jelenleg annyi a lényeg, hogy nem tudom eldönteni, hogy tetszett, vagy nagyon nem jött be az első rész. Anno nem mondom, hogy imádtam a sorozatot, de azért nem egy részt láttam belőle. A szereplők és a kocsi is mély nyomott hagyott szerintem az emberekben. Azóta nagyon sok minden változott, fejlődtek a dolgok, sok mindent kellett megváltoztatni, illetve átültetni a jelenbe, és ez mennyire sikerült jól? Na ezt nem tudom egyenlőre eldönteni. (Spoilerek lehetnek.)

Addig rendben van, illetve nincs, de hazudjunk kicsit, hogy sokat számít egy sorozat esetén az eyecandy, de ennyire gépies, illetve csak a külső megjelenésre hajazó sorozatot rég láttam, vagy csak nem tűnt fel. Annyi a bajom az egésszel, hogy a szereplők meg az autó nem lett jól összeválogatva. Kinyitottak egy könyvet, és kiválasztottak pár embert az adott szerepekre. Egy férfi, majd a csajok miatta rászakadnak, főleg a fiatalok. Egy esetleg kettő jó csaj, jönnek a pasik is, illetve egy nagyon jó autó. Emellett a sztori nem túl erős, mondhatnám azt is, hogy egyenesen szar, de a korábbi/eredeti sorozatra sem volt jellemző a nagyon erős történet. Ami pedig a korábban említett változásokat illeti. Az egykori autó tudott beszélni, át tudott alakulni, gyorsabb lett, voltak kütyük még benne, amitől az adott korban sokat szórakoztunk rajta. 

Ezt itt felejtsük is el, hiszen ma már ez nem számítana annyira nagy dolognak, éppen ezért több kellett. KITT már nem csak, hogy átalakul, hanem mondhatni fasza kis Transformers lett belőle, és több "alakot" is fel tud venni, ami nekem nagyon nem tetszett.  Nem akarok ítéletet mondani, de ez így ebben a formában elég gagyi. Jó tudom, haladni kell a korral, de ezt ki lehetett volna hagyni. Na meg ott van a rengeteg high tech kütyü. A kocsiban, az irodában, ami mint mondtam, arra hajaz, hogy ez egy nagyon fasza kis sorozat, ha a külsőségekről szól csak. 

Nekem pont ezért nem tetszett, legalábbis egyik oldalam ezt mondja. Olyan mintha mindent egy vonalzóval húztak volna. Minden meg lett tervezve, és nincs semmi hiba benne. 

Viszont ha a másik oldalt nézem, akkor örülnöm kellene, hogy vannak jó csajok, jó autó, követhetetlenül magas technika, mi kelhet még? Ez a jó kérdés, sajnos ennél azért több. Nem várom, hogy a sztori legyen sokkal gondolkodtatóbb, de valamit változtatni kellene. És tényleg sok a csili vili tech cucc, ami számomra elég nagy negatívum lett.

A szereplőket nézve, konkrétan azt, hogy esetleg színészkedniük kellene, azt felejtsük el, mert ilyen nincs, a technikai megoldások sok esetben jók voltak, de valahogy meg kellene oldani ezt a rengetek kocsiba ülős, vezetős részt, mert ahogy kilátunk az ablakon, rögtön elborzadtam. Tehát KITT szélvédője egyben egy monitor is, bármit megnézhetünk rajta, de ha hátranézünk, vagy ki a kocsiból, nem tudják elhitetni velünk, hogy az autó tényleg halad az úton. (Ez de gagyin lett megfogalmazva.)

Mivel tényleg nem tudom eldönteni, hogy melyik oldalra álljak, illetve azt mondjam/jelentsem ki, hogy jó vagy rossz volt, helyette inkább azt mondom, hogy kap még egy esélyt, a második rész után meglátjuk, ez egyenlőre 5/10. A másik oldalon lévő gyerek természetesen szeretne egy jó csajos, jó autós, pörgős sorozatot, de a másik oldal szeretne kicsit többet kapni. Nem komolyságra gondolok, egyszerűen csak nekem itt nem állt össze az egész, amit sajnálok, mert hittem/hiszek a sorozat jövőjében.

A szereplőkről beszélünk még később, de addig is egy korábbi bejegyzés, ahol már lehet ismerkedni velük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr953140560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása