2008.10.08. 20:54 teddike

Friday Night Lights - I Knew You When

Címkék: sorozat friday night lights 2007 2008

"Clear Eyes, Full Hearts, Can't Lose!" Lassan egy hete volt már, hogy láthattuk a harmadik évad első részét, és nálam is eljött az idő, hogy írjak végre róla. Nincs még egy olyan sorozat, amelynek az életben maradását annyira akartam volna, mint ennek. Bár fogalmazni még mindig nem tudok, csak annyit szerettem volna mondani, hogy a második évadot 15 rész után lelőtték, köszönhetően itt is a sztrájknak. Akkor még nem lehetett tudni, hogy mi lesz a sorozat sorsa, aztán szépen lassan jöttek az infók, és kiderült, hogy a DirecTV megmenti a sorozatot, berendelve a harmadik évadot. 

Sokan kérdezhetik, hogy mi lett azzal, amit a második évadban láttunk, amiről egyébként itt írtam, nos szerintem, nagyon csúnyán fogalmazva, kidobhatjuk az ablakon. Nem azt mondom, hogy nem voltak jók azok a részek, sőt. Inkább arról van szó, hogy próbálnak új lappal indulni, és ennek megfelelően egy teljesen új történést vezettek fel. Volt olyan ígéret is, hogy az első évadhoz hasonlóan, ismét több lesz a sport és kevesebb a ki kivel kamatyol rész, meglátjuk. 

Most, hogy láttam az első részt, azt kell mondjam, nagyon hiányzott a sorozat. A karakterek, a közeg, az egész történet. Hangulatos az egész, és sajnáltam volna, hogy ha véget ér a sorozat, főleg úgy ahogy. De erről olvashattok a korábban linkelt bejegyzésben. Innentől viszont kicsit jobban belemegyünk a történetbe, jönnek a spoilerek.

Mivel ez egy újrakezdés, ugrottak egy évet az időben. Mármint jött a következő tanév. Emiatt az aktuális végzősök már nem játszhatnak a csapatban, így Smash már nincs. Az egész előző szezont azzal magyarázták meg, hogy Smash sérülése után nem nagyon volt lehetőségük már bekerülni a rájátszásba. A sérülés miatt pedig a sulit sem tudta folytatni, mármint nem került be oda, ahova szeretett volna, és a focit is hanyagolnia kellett. Jelenleg egy gyorsétterembe dolgozik. A sportot is szerette volna abbahagyni, de mint tudjuk ez ebben a városban nem lehetséges, főleg ha az az edzőnk aki.

Ha már edző, akkor jöhet Coach Taylor, aki egy teljesen új csapattal vág neki a szezonnak. Na jó, nem teljesen új, csak éppen változtak kicsit a dolgok. Eric Taylor viszont semmit nem változott, nagyon szerethető karakter, sőt az egész város, csapat motorja. Felesége Tamy pedig a suli igazgatója lett, aki biztos megfog változtatni pár dolgot. Ezek a változtatások már most látszanak, aminek nem nagyon fognak örülni. Julie egyenlőre nem kapott nagy szerepet, aminek nem annyira örülünk, de ha inkább a csapat lesz előtérbe, akkor ezt az áldozatot bevállaljuk.

Matt Saracen és Tim Riggins, a csapat  jelenlegi oszlopos tagjai. Csak ők ketten maradtak, illetve Landry, aki nagyon remélem, hogy nem fog akkora szerepet kapni mint a második évadban. Matt rögtön kapott maga mellé egy gólyát, akit már most mindenki az egykori Jason Street-el hasonlítanak össze. Maradjunk annyiban, hogy Matt nem igazán örül dolognak. Riggins pedig folytatja azon útját, amit már a második évadban is láthattunk, és továbbra is hűségesen szerelmes Lyla-ba. Még valakit kell  kiemelni, aki nem más mint Tyra. Volt pár fontos és hangulatos jelenete, aminek örülök, hiszen ő volt eddig is az egyik kedvencem.

Miért jó ez a sorozat? Szinte mindenért. Nem nagyon tudnék olyat írni róla, amit nem szeretnék. Nagyon jól kitalált városka, a lakók, a karakterek, a sport iránti szeretet. Könnyen megszerethető az egész, és sokadjára írtam, nagyon örömteli, hogy folytatódott a történet. Ezek miatt a kezdés nálam 8/10. Ennél többet nem akartam adni, pedig szívesen mentem volna feljebb, de valahogy maradnék a realitás mellett is. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr73140599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása