2008.10.11. 01:56 teddike

Eleventh Hour - Resurrection (Pilot)

Címkék: sorozat 2008 2009 eleventh hour

Még egy nyomozós sorozat csak, hogy ne unatkozzunk. Rosszul mondtam, még egy nyomozós sorozat a CBS szerint nem fog ártani senkinek. Csak az a gond, hogy ezt, a kicsit más szemszögből való megközelítést már előtte a Fox és a Fringe. Ha tegyük fel, az Eleventh Hour jött volna korábban, akkor lehet a Fringe tűnne most kicsit másnak, de így sajnos nem. És akkor nem említeném a Mentalist-et, ami új is, nyomozós is, a CBS hozta, és még sokkal jobban is sikerült.

Lehet ez a bekezdés kicsit töményre sikeredett, de érdemes elgondolkodni azon amit írtam egy percig. Folytatom egy kicsit az összehasonlítást, aztán rátérek konkrétan a sorozatra. Maradjunk abban az alaphelyzetben, hogy a CSI nem az én sorozatom. Mint már többször írtam, nem nézem az új részeket, ha a tv előtt kapok el egy részt, akkor megnézem, de semmi esélyem sincs egészében látni őket. Éppen ezért készülnek talán nekem az új sorozatok. Mármint lehetek én a célközönség, hiszen nem nézem a többit, biztos megvan rá az okom, akkor lehet ezeket nézni fogom. Nos a Fringe mint már kiderült nagyon is bejön, a Mentalist szintén, az Eleventh Hour viszont ezekhez képest nagyon nem ütött be. 

eleventh hour

Arról van itt szó, hogy egy angol eredetivel bíró sorozatot "feldolgozott" a CBS és már nézhettük is, ráadásul nem is rossz szereplőkkel. Rufuss Sewell és Marley Shelton jó színészek. Akár lehetnének ők a "Anna Torv Josshua Jackson" vagy "Simon Baker Robin Tunney" páros is. Mint ezekből is jól látszik van azért hasonló mintára épülő sorozat bőven elég. Ezek mind eltérnek kicsit a megszokottól, és persze egymástól is különböznek kicsit. 

A történet ebben az esetben, van egy dokink Jacob Hood (Rufus Sewell), aki besegít az FBI-nak, természetesen a különlegesebb ügyeknél. Jacob egy biofizikus, a lényeg, hogy a tudománynak adta a lelkét, éppen ezért csak akkor van rá szükség, ha hasonló, extrém ügyekről van szó, mondhatni az ő feladata, hogy megvédje a tudományt, hogy ne használják rossz dolgokra. Rachel Young (Marley Shelton) a partnere, aki védi Jacob seggét, na meg besegít neki, ha arról van szó, és természetesen hivatalosan ő az FBI embere. 

Kicsit spoileresen, nem belemenve a rész konkrét eseményeibe csak, hogy mindenki tisztábban lássa miről is próbálok beszélni. Van egy nagyon gazdag emberkénk, aki elvesztette a fiát, ezért minden pénzét abba fekteti, hogy megpróbálja klónoztatni, ami természetesen áldozatokkal jár. Ilyenkor jön képbe Jacob. Tudomány, klónozás, pár hulla és az FBI. 

Rögtön az első részből az jön le, hogy valószínűleg itt is lesz majd minden részben egy komolyabb eset, amit a párosnak meg kell oldania. Továbbá szinte biztos, hogy lesznek utalások a múltra vonatkozóan, hogy a tudomány embere miért keveredett az FBI mellé. 

Az első rész képvilága egyáltalán nem volt rossz, sőt egyenesen szép volt, de ez azt hiszem elvárható volt, ha a Bruckheimer nevet látjuk. A színészek is rendben vannak, jók a karakterek, lenne benne potenciál, de ettől függetlenül nálam ez erősen közepesre sikeredett csak, 5/10. A válaszom arra, hogy miért csak ennyi, ott van az első bejegyzésekben. Megtelt a pohár, van már nagyon sok jó újonc, amik hasonló koncepciót követnek, ráadásul ténylegesen jobban is sikerültek, így ennek már tényleg sokat kellett volna mutatni ahhoz, hogy hasonló szintre rakjam őket. Tudom ez nem feltétlenül jó megközelítés, viszont erre az esetre meg kiemelném azt a részt a leírtakból, hogy "az egyes részek izgalmasabbra, szórakoztatóbbra sikeredett a többi sorozat esetén" mint itt. Jó szokásom szerint, azért nem lesz kukázva a sorozat, jöhet a második rész, de már most látom, hogy csak akkor fogom nézni, ha éppen nem lesz más.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr93140610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása