2008.10.18. 13:55 teddike

Life On Mars - Out here in the Fields ( Pilot )

Címkék: sorozat life on mars 2008 2009

Felejtsük is el, amit egy korábbi bejegyzésben a sorozattal kapcsolatban írtam. Sokkal jobban figyelnem kellett volna, amikor apró infókat szedtem össze. Az biztos, hogy egy angol eredetű sorozatot dolgoztak fel, de a szereplők, akiket akkor bemutattam nektek, azok le lettek cserélve. Természetesen a főszereplő maradt. Leforgatták a pilotot, majd miután azt bemutatták, átdolgozták az egészet, és új szereplőkkel vették fel.

Most szeretném kikötni, hogy az eredetit nem láttam, sőt a nyáron bemutatott, korábban forgatott első részt sem néztem meg. Így nekem ez az első találkozásom a sorozattal. Ha már volt szó a szereplőkről, akkor nézzük őket sorban. A főszereplő Jason O'Mara, a többiek a csapatban pedig: Harvey Keitel, Michael Imperioli, Jonathan Murphy, Gretchen Mol. A kép alatt már várhatóak spoilerek.

life on mars series one cast

A történet szerencsére stimmelt, a megvalósítás is bejött igazából. Sam Tyler (Jason O'Mara), egy nagyon fontos ügyön dolgozik napjainkban, ám egy szép napon autóbaleset szenved, és 1973-ban ébred. Itt is zsaruként dolgozik , akit éppen áthelyeztek egy új körzetbe. Sam tudatában van annak, hogy honnan jött, és kezdetben elég nehezen dolgozza fel a váltást, elkezd dolgozni, de elég nehéz vele, na meg nehezen alkalmazkodik ő is az adott körülményekhez, nyomozási stílushoz. Az ügy amin dolgoznia kell viszont nagyon fontos, hiszen kihatása van arra az ügyre is, amin az időutazás előtt dolgozott. 

A történet ellenére, ami elég egyedi azért, még akkor is ha az időutazás mint olyan többször szerepelt már sorozatokban, nem amiatt kell nézni. Az a kép, amit a 70-es évekből kapunk, hangulatilag az nagyon jól össze lett rakva. Ehhez pedig ha hozzávesszük a zenéket is, akkor nagyon szórakoztató az egész. A csapat, akit a múltban megismer Sam szintén nagyon jól össze lett válogatva. Mondom ezt úgy, hogy az eredeti felállást nem ismerem. Kemény zsaruk, teljesen más módszerrel. 

Viszont itt jön a kanyar az egészben. Hiába gondolom azt, hogy jó a történet, jók a szereplők, nem fog tudni hétről hétre leültetni a monitor/tv elé. Az ok pedig nagyon egyszerű. A "nem váltja meg a világot" baromira elcsépelt már, de mostanra már tele lettem olyan sorozatokkal, amik mellett nem igazán jutna erre is ideje az embernek. Mondom ezt úgy, hogy ez az első rész kellemesen lekötött. De nem tudom a későbbiekben mit tudna még mutatni. Természetesen egy két rész érdekel, hogy milyen ügyeket fognak megoldani a múltban, de nem hiszem. Gondolom majd jönnek itt is azok a részek, amikor a jelenben megoldott ügyek, esetleg gyilkosságokat így meg lehet akadályozni, ha a múltban másképp alakul egy két dolog. 

Annyit akartam kinyögni egyébként, hogy hiába 6/10 az első rész, csak a darálás jöhet szóba a sorozattal kapcsolatban. Nem kell szerintem nagyon magyarázni a helyzetet. Vannak jobb lehetőségek is egy héten, és ez meg nem tud annyit hozni, ami miatt a lista elejére kerülne. Ha azt mondanák, hogy az egész sorozat csak 13 rész, és utána vége, biztos nincs folytatás, akkor tuti nézném, de így, majd egyszerre valamikor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr103140631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása