2008.11.12. 09:05 teddike

Mit nézünk manapság? - Harmadik rész

Címkék: rtlklub tv tv2 celeb vagyok ments ki innen sztarok a fejukre estek

Mint láthatjátok komoly sorozatot csinálok már én is a jelenlegi hazai kínálatból, de olykor talán tényleg érdemes írni róla, hiszen hazánkban is vannak apró dolgok, amiket jó feljegyezni. A címkék talán hiányosak lesznek, hiszen mindkét csatorna szombat esti műsoráról is szeretnék írni. 

Az, hogy a Tv2 továbbra is szopóágon van, az több dolog is bizonyítja. Egyrészt egy aprócska hír, hogy a XXL most már biztos kasza, igaz hozzátették, hogy esetleg novemberbe valamikor jelentkeznek még egy adással, de ez sem 100%. Egyenlőre úgy néz ki, hogy a Bagi Nacsa páros illetve a Mirigyek majd szilveszterkor jelentkeznek újra, illetve a tavaszi programba kaphatnak esetleg lehetőséget újra próbálkozni. 

A további ágak, amik azt bizonyítják, hogy szar oldalon állnak, és könnyítés helyett, csak nyelnek, azok az új műsorok további rémes eredményei. De ezt akár meg is köszönhetnénk a Tv2-nek. A Senorita Szöszi szépen átment vasárnap délutánra, és lehet ennek is köszönhetően, de a vele párhuzamosan futó Lost simán nyer, és ráadásul az első próbálkozások után, most már elég szép eredményeket hoz. A 10! Szorcsik Vikivel pedig a Heti Hetes ellen kap ki, nem is kicsit. Ennyit arról, hogy az átszervezett program mennyire fogja elnyerni az emberek tetszését. Mondhatni menekülnek, RTL-nél meg röhögnek a markukba, mert semmit nem kell csináljanak, sikeresek a műsoraik.

A szombati nagy páros is megérkezett végre. A Megasztár és a Szombat Esti Láz egymás ellen, ami persze nem is nagyon igaz. Műsor szerint a Megasztár a Celeb vagyok ellen kezd, aztán szépen átcsúszik a táncos műsorba, az eredményhirdetés pedig nagyjából egy időben van. Két hete megy a táncikálás. Egyik műsort láttam, hang nélkül, kávézóban voltunk, az ment, olykor odanéztem. Nem sok minden változott, csak a szemeimre hagyatkozva azt kell mondjam, hogy ismét megadták a módját a dolgoknak. De maradjunk az eredményeknél, hiszen az a lényeg. Az első szombaton a Celeb vagyok és a Szombat Esti Láz is végig 2M feletti nézővel rendelkezett, illetve az éppen tv-t nézők közel (vagy több mint) 40% őket választotta. A Megasztár ezen a héten stabilan hozta az 1,3M nézőt. Aztán eljött a második hétvége, ami most volt pár napja, és a Megasztár csak nagyon kicsit tudta megszorítani a vetélytársat, de megverni nem sikerült neki. 

Az utolsó dolog, amiről még érdemes írni, Frei új műsora, a Sztárok a fejükre estek, amiből tegnap láttam az első részt, és nem is annyira szörnyű. Sokkal izgalmasabb, hiszen nem egy helyen táboroznak, folyamatosan veszélynek vannak kitéve, na meg állandóan jönnek mennek Afrika bizonyos területein, ami azért biztos nem egyszerű. A számszerű adatok viszont nem a legjobbak. RTL gyorsan kapcsolt, és meghozta a megfelelő döntést, csúsztatnak szépen a programokkal. A Celeb vagyok szinte minden este hozza a 2M feletti nézőszámot, után jön a Fókusz meg a Barátok közt. Ezek viszont nagyjából akkor érnek véget, amikor a másik oldalon a fejükre esnek. Ebből rögtön látszik, hogy Berényieket nem könnyű megverni, sőt megszorongatni sem nagyon lehet. Pedig tegnap este Voksán Virág csak úgy zabálta a skorpiókat. 

A kérdés tehát még mindig adott, vajon mikor tudja majd a Tv2 megverni a konkurenst? Nem mintha ennek szurkolnék, vagy rosszul aludnék emiatt, de azért érdekelne egy ellenkező felállás. Most pedig ellőhetem a ma már közhelynek számító mondatot, hogy minden este adjon NCIS-t meg House-t és akkor menni fog, viszont ez sem jó megoldás. Szegény House is elfárad valamikor.

Akit pedig a korábbi írások is érdekelnek, erre van az első, erre meg a második rész.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr503140723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása