2008.11.21. 08:42 teddike

Friday Night Lights - New York, New York (3x08)

Címkék: sorozat friday night lights 2008 2009

Már most biztosra lehet venni valamit, a legjobban a mostani programból a Friday Night Lights fog hiányozni. Na nem akarok itt előre megjósolni rossz dolgokat, de jelenlegi formájában biztos átalakulnak a dolgok. Ki gondolta volna, hogy csodával határos módon életben tartott sorozat harmadik évada ennyi remek jelenettel fog megajándékozni minket? Én biztos nem fogadtam volna erre, főleg azok után, hogy a második évad valahogy nem volt az igazi. Erre most kapunk egy olyan harmadikat, hogy már a sokadik rész ér úgy véget, hogy elmorzsolok rajta egy könnycseppet. 

Az az igazság, hogy ha meg lehet szeretni egy sorozatot, az összes karakterével együtt, akkor ez itt az. Egy család vagyunk, min mindannyian. Ki emlékszik még az első évad első részére, amikor mindenki leborult a pálya közepén és együtt imádkozott Smash vezérletével, Jason Street-ért? Ha megvan ez a kép, akkor szerintem nekik nagyon sokat jelenthet az, ahol jelenleg tart a sorozat. (SPOILER)

friday night lights season 3

Pár résszel korábban, megkaptuk a Smash lezárást. Valamelyik sportcsatornán van ilyen összefoglaló, hogy arany pillanatok. Ez is egy ilyen kiemelt helyre tartozik a sorozatok világában. Egyik legjobb rész volt, hatalmas érzelmi töltéssel, és nagyon nagy pillanatokkal. Most a nyolcadik részben valami olyat adtak megint, amit az ember nyugodtan visszanézhet még nagyon sokszor, nem fogja megunni, és ugyanúgy meghatódik majd minden percén. 

Smash után még egy nagyon fontos karaktertől kellett búcsút venni, és ez nem más mint Jason Street. Az ő nagy pillanata is megvolt, és természetesen ki volt végig mellette? Hát a legjobb barátja. Texas Forever?! Ezt hallottuk nagyon sokszor még az első évadban, és ez most is visszaköszönt. 

A többiekről pedig annyit, hogy lassan bejön a váltás. Matt kiszorul a csapatból, végzős, hoztak a helyére egy fiatal, elsős srácot. És Riggins pótlásáról is gondoskodtak, ha jól láttam a dolgokat. Mivel ők végzősök, és tovább akarnak tanulni, elmennek a városból. Ha marad a sorozat, akkor elég nagy vérfrissítéssel nézünk majd szemben. Ami persze nem baj, mondom most, csak annyit kérek, hogy mindenkinek legyen meg az a nagy pillanata amit két fontos karakter megkapott. 

Összefoglalva annyit szerettem volna mondani, hogy erősen elfogultan a nagy pillanatok után, az évad egyik (ha nem a legjobb) sorozatáról beszélünk most, mindenkinek csak ajánlani tudom. A harmadik évadra pedig dobjunk egy nagyon magas pontot, 8/10, ami attól félek, ha így haladunk tovább simán emelkedni fog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr663140758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása