2009.02.05. 16:26 teddike

Frost/Nixon

Címkék: film 2009 frost nixon 8 csillag

Hónapokkal ezelőtt, mikor az első trailert láttam a filmből, már akkor egyértelmű volt számomra, hogy amint lehetőségem lesz megnézem főleg, hogy az 5 Oscar jelölés csak tovább növelte a film iránti elvárásokat. Szerencsére olyan nagyon sokat nem kellett várnom, és eljött a lehetőség arra, hogy én is megnézhessem. Az egyik kérdésem csak annyi volt a végén, hogy hova lett két óra az életemből?

frost nixon

Nem kell rosszra gondolni, ezt jó értelemben gondoltam, hiszen elrepült az idő, és élveztem minden percét a filmnek, köszönhetően a nagyon jó színészeknek. Mert ugye a történetet már ismertük, tudta mindenki, hogy miről van szó. Frost és Nixon négy napos riportja volt a középpontban, de szerencsére ennél sokkal többet kaptunk. Nixon lemondásának napjától szépen felépítették az eseményeket, hiszen a riportokig három év telt el, és a Watergate botrány nem csitult ezalatt az idő alatt. Továbbra is mindenki azt várta, hogy az egykori elnök feleljen azért amit tett.

A megvalósítás, a történet felépítése nagyon feszes lett, nem unatkozhattunk egyetlen percben sem. Megismertük Nixon oldalát, miként szerette volna levezényelni a riportokat, és emellett Frost személyét is sikerült kicsit megismerni. Kettőjük harca igazán érdekessé tette a filmet. Főleg úgy, hogy a dokumentumfilmes megoldásokkal sok véleményt, magyarázatot kaptunk az eseményekről. 

Az ismert történet ellenére, a nagyon jó megvalósításhoz képest, a szereplők/színészek tettek rá még egy lapáttal az élvezetre. A Frost-ot alakító Michael Sheen színészi fellépése talán egy kicsit megkérdőjelezhető(bb) bizonyos jelenetekben, de az esetek 90%-ban hihető és nagyon jó alakítást nyújtott. Ezt a kis negatívumot csak azért emeltem ki, hogy nála jobban is tudjam magasztalni a Nixon-t megszemélyesítő Frank Langella-t. Alapvetően nem szeretem a hosszan beszélő, magyarázó, szándékosan időhúzó jeleneteket, de amit ezekben alakított nagyon szuper volt. Már most van egy rajongója, aki azért fog szurkolni, hogy megkapja a szobrocskát. 

Mellettük nehéz lenne mindenkit kiemelni, hiszen ki kellene. Nagyon jó csapatot szedtek össze a mellékszerepekre is. Sam Rockwell, Kevin Bacon vagy Oliver Platt is odarakta magát, és bár csak később tűnt fel, de a Woody Allen filmben megszeretett Rebecca Hall is pazar alakítást nyújtott mint Frost barátnője. 

Frost Nixon

Mennyire tetszett nekem a film?! 8/10! Meg kellene magyarázni, hogy miért ennyi? A válasz nehéz, és teljesen saját megítélésen alapszik. Az a helyzet, hogy a Benjamin Button vagy a Slumdog Millionaire sokkal nagyobb hatást váltott ki belőlem a végén, éppen ezért ezt nem tudtam kilencesre pontozni, még akkor sem, ha kiált érte. Nagyon jó film, mindenképpen csak ajánlani tudom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr233140938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása