2009.05.08. 15:16 teddike

Lost - Follow the Leader (5x15)

Címkék: sorozat 2008 2009 lost s05

Annyira szívesen leírnám már végre, hogy keresztbenyalhatmindenki aki nem nézi a sorozatot. De nem akarok ennyire bunkó lenni sokakkal. Viszont a finálé felvezetése után, az utolsó rész(ek) előtt továbbra is csak megemelni tudom a kalapom a Lost előtt. Nézi az ember a 40 perceket, aztán elkezd gondolkodni. És tudom, - hogy lehet ennyire szeretni valamit, miért kell ezen ennyit agyalni, csak egy sorozat, semmi extra, nem kell tőle transzba lenni - nos aki ezeket mondja, az is nyugodtan elbujdoshat. A felvezetés nagyon jól sikerült, a végén megint koppanunk egy nagyot, mert ahova most vezetnek minket, az nem jöhet össze, ha összejön, akkor meg tuti "végünk". A kép alatt spoileresen folytatom:

A mostani helyszín csak a sziget volt. Méghozzá a 77-es és a 30 évvel későbbi sziget között ugráltunk. A múltban, ami sokak jelene is (77) történtek a durvább dolgok, habár már ez is csak felfogás kérdése. Faraday meghalt, anyuka rájött, hogy helyzet van, és igazábók tök durva, hogy a fia halálával tudott meg annyi mindent a szigetről, és ezért küldte oda a fiát ahova, meg azért eröltette annyira a tanulást. Lehet ezért is volt ennyire távolságtartó vele, mert tudta, hogy egy szép napon, még a múltban, megöli? A lényeg, hogy Eloise, miután Jack és Kate is a kezükre került (mármint az Otherek kezére) elhitte nekik a dolgokat, és elindultak a bombához. Jack a hívő, és azt szeretné, hogy semmi ne történjen meg. Értsd ezt úgy, hogy fel akarja robbantani a bombát, mert akkor a gép nem zuhan le. Nincsenek halottak, viszont nincsen Kate sem. Utóbbi hölgyemény már kezd engem is baromira idegesíteni. Kurvára nem tudom eldönteni, hogy ő mit is szeretne. Megmenti Ben-t, most meg azon aggódik, hogy ha semmi sem történik meg, akkor nincsen szerelem sem. Na mindegy, ebbe ne menjünk bele. A lényeg, hogy Kate-nek baromira nem tetszik Jack ötlete, és így inkább visszamegy a Dharmaville-be. Mielőtt ezt megtenne, már sokadjára mentik meg a mocskos kis életét, hiszen Sayid a legjobb időben jelenik meg, csatlakozva ezzel az Eloise, Richard, Jack társasághoz, és elindulnak a bombához, ami a Dharmaville alatt van. Azért kellemes látvány volt Jack és Kate arca, amikor összerakták, hogy Faraday-nek ki az apja. 

Eközben Dharmaville sem nagyon unatkozott. Sawyer meg Juliett éppan vallatáson volt, semmit nem tudtak kiszedni belőlük persze, ami annyira nem nagy meglepetés. Sawyer üzletet ajánlott, ha elmondja, hogy merre vannak az Otherek, akkor felültetik őket a tengeralattjáróra. Közben Mr. Chang is ezen ügyködik. Beszélt a fiával, rákérdezett a dolgokra, hitt neki, és durva, de itt is körbeért a dolog. Miles mondta meg a saját apjának, hogy rakja fel őt is anyukáját a hajóra, hogy ne legyen velük semmi. 

A jelenben, az előbb írt eseményekhez képest 30 évvel később, Locke megjelent az Otherek között. Itt volt Richard, akiről még mindig nem tudunk sok mindent. Itt két nagyon komoly jelenet volt. Locke elvitte magával Richard-ot és Ben-t egy kis túrára, amikor is saját magát láthatta. Emlékeztek még arra a jelenetre, amikor Locke kijön a dzsungelból, lőtt sebbel, és Richard megjelenik nála? Nos Locke maga küldte oda Richard-ot, és mondta meg neki, hogy mit mondjon. Zárulnak a körök, jönnek a válaszok. Mi pedig örülünk, mint majom a farkának. 

A másik komolyabb jelenet az volt, amikor Locke elmondta az Othereknek, hogy mennek Jacobhoz. Ben arcát meg nem lehet elfelejteni, amikor Locke közölte vele, hogy meg akarja öltni Jacobot! 

Mi várható a végén? Sawyer, Juliett, Kate tényleg elmegy a szigetről? Felrobban a bomba? A repülő nem zuhan le? Valami változik, de nem minden? Hol vannak a szobor árnyékára izgulok? Nagyon sok minden fog történni abban a 90 percben! 

Értékelés: Lost - Follow the Leader (5x15) - 9/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr963141174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása