2009.05.09. 14:42 teddike

Április - Box Office

Címkék: film 2009 box office

Még ha kicsit későn is, de jön a már megszokott bejegyzés, melyben összegyűjtjük az aktuális hónap nézettségi/bevételi adatait. Az áprilisi felhozatalt olvassátok el előtte, aztán jöhetnek is a számok, persze csak ha valakit érdekel a dolog.

Az első hétvége hatalmas meglepetést hozott, és bizony nagyon magas bevételeket. Erről már korábban megemlékeztem. És ha nem találtátok eddig ki, akkor a Fast & Furious-ról beszélek. Mert bizony azóta is érthetetlen módon, de a nyitásként 70,9M $-t szedett össze, majd az azóta eltelt időben szépen eljutott egészen 150,3M $-ig, és még ennyit tehetünk hozzá a többi ország bevételeit nézve. Ezen a héten mutatkozott be az Adventureland is, ami 5,7M $ zsebelt be, amit sikerült megháromszoroznia azóta.

A második hétvégén jött Hannah Montana, és átvette az első helyet 32,3M $ bezsebelésével. A folytatásban viszont nem járt akkora sikerrel, hiszen jelenleg "csak" 70,5M $-t sikerült összeszedni. Az Observe and Report mérsékeltnek mondható sikerrel nyitott, ami jelen esetben 11M $-t jelent. De még így is sokkal sikeresebbnek mondhatja magát, mint a Dragonball, amely összesen 4,7M $-t tudott csak nyitásként felmutatni. Az előző film azóta eljutott 23M $-ig, amíg SonGoKu csak 9M $-t tud felmutatni. Nem az amerikai közönségnek találták ki ezt a filmet.

A harmadik hétvége továbbra is a fiatalok kegyeiért versengett. A Hannah Montana után jött Zac Efron, illetve a 17 Again, ami gyorsan össze is szedett 23M $-t (azóta ezt megduplázta már). Míg a komolyabb mozik kedvelői a State of Play vagy a Crank 2 között választhattak. Előbbi 14M $ hozott a konyhára, míg a halottaiból visszatérő Jason sajnos elég nagy bukásnak minősült, hiszen csak 6M $ kapart össze. 

A negyedik hétvégén bizony ismét egy vaskos meglepetésnek lehettünk szemtanúi. Senki sem gondolta volna, illetve nagyon kevesen, hogy az Obsessed ekkora hatalmas összeggel fog nyitni (28M $). Igaz a folytatásban gyorsan elvesztette a nézőit, de még így is közel 50M $-t sikerüt összeszednie, ami bravúrosnak mondható. A Fighting illetve a Soloist versenyzett még a nézők kegyeiért. Kettőjük csatáját az előbb említett film nyerte (11M $), míg az utóbbi csak 9M $-t gyűjtött be. 

A következő hónap bizony sokkal nagyobb bevételeket fog hozni, éppen ezért rakjuk össze az ide év összbevételi listáját, innentől kezdve már érdemes lesz ezt is figyelni:

1. Monsters Vs. Aliens - 189,3M $
2. Fast & Furious - 150,3M $
3. Paul Bart: Mall Cop - 145,5M $
4. Taken - 143,7M $
5. Watchmen - 107,2M $

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr983141175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása