2009.05.10. 13:04 teddike

Mozi - Május

Címkék: film 2009

Lassan sor kerül azokra a bejegyzésekre is, amiknek már lassan egy hete kint kellene lenniük. Tegnap már olvashattátok az áprilisi bevételekről a bejegyzést, most jöjjön a párja, a májusi kínálat. Igaz már a második hétvégében vagyunk benne, így nagyon sok újdonságot nem fogok tudni mutatni nektek, de hátha van még valaki, aki innen fogja megtudni, hogy miért is érdemes ebben a hónapban elmenni a mozikba.

Első hétvégén (május 1) bemutatkozott a Wolverine. Elég nagy várakozás előzte meg a filmet, ráadásul az X-Men széria legjobb karakterét próbálta kicsit közelebb hozni. Azóta már tudjuk sajnos, hogy ez nem sikerült annyira, a vélemény/kritika már olvasható, illetve a bevételekről is tudunk nyilatkozni, de ezt mégis későbbre hagynám (aki nem bírja ki addig: 85M $ az első hétvégén). A Rozsomák mellett bemutatkozott még a Battle of Terra, és a Ghost of Girlfriends Past. Ezekről szerintetek bármikor fogunk még hallani?

wolverine star trek angels and demons the brothers bloom

A mostani hétvégén jött a Star Trek (kritika/vélemény ha minden jól megy, vasárnap estére lesz). A májusi blockbuster időszak újabb versenyzője, és így nagyon röviden csak annyit elöljáróban, hogy sokkal jobb szórakozás lett, mint az egy héttel korábban bemutatott X-Men film. 

Az amerikai piacon a harmadik hétvégére (május 15) jutott az Angels & Demons, ami nagy várakozást előz meg a társaságunkban. Az idei év első mozija lehet, amit közösen, nagyon sokan nézhetünk meg, sőt még szüleimet is elrángatom rá. Tom Hanks miatt egyébként is nézős film lenne, de így, hogy olvastam a könyvet mindenképpen fokozottabb a várakozás. Az Angyalok mellett érdemes megjegyezni, még ha csak nagyon kevés moziban is, de bemutatkozik a Brothers Bloom is, ami szintén nagyon érdekel, remélem nem vagyok ezzel egyedül. 

A negyedik hétvégén (május 22) sem maradunk nagy film nélkül. A mozirajongók jelentős része nagyon jól tudja, hogy ekkor mutatkozik be az új Terminator film. Írtunk már róla eleget, szóval keressetek rá, van min csemegézni a filmig. Érdekes módon a kinti forgalmazók úgy gondolták, hogy pont a Terminator ellen érdemes egy másik nagyobb filmmel próbálkozni. Így megkapta Bale bácsi maga mellé Ben Stillert és a Night at the Museum 2-t. 

A hónap végén (május 29) ismét a Pixar fog szabályozni, hiszen jön az UP. Meglátjuk az emberek mennyire fogják kajálni az új filmet. Mellette bemutatkozik még a Drag Me to Hell. Egy kis horror a végére.

terminator salvation night at the museum up drag me to hell

Nálunk a helyzet ebben a hónapban eléggé felemás. Már április 30.-án bemutatkozott a Wolverine, illetve ezen a héten (május 7) jött a Star Trek. Május 13.-án, ahogy láthatjátok már szerdán jön az Angyalok és démonok. Május 21.-én viszont elkezdem lebontani a magyar forgalmazók jelentős részét. Nem tudom ki döntött így, és miért, de nálunk nem jön a Terminator, csak az Éjszaka a múzeumban 2, illetve A pankrátor. A hónap végén (május 28) sem kapjuk meg a Pixar mozit, így az Up-ra még várni kell, viszont jön helyette a Megint 17 (17 Again), A dolgok állása (State of Play), illetve a Zack és Miri pornót forgat.     

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr523141181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása