2009.05.21. 23:37 teddike

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (Éjszaka a múzeumban 2)

Címkék: film 2009 5 csillag night at the museum

Az első rész után érdeklődve vártam, hogy vajon mit fognak tudni összerakni a második részre, hiszen nagyon sok újdonságot nem tudtam elképzelni. Rengeteg történelmi alak van, akit fel lehet éleszteni, de az egyébként sem kicsi csapat mellé, nehéz lett volna még beilleszteni újakat. Legalábbis ezt gondoltam én, aztán megmutatták, hogy ez nagyon is lehetséges: új szereplők, a régiek mellett, új helyszín, kicsit komolyabb történet, sok poén - de ébredjünk fel, ez csak a látszat.

night at the museum

A történetünk már nem a lecsúszott hősről szól, hanem éppen ellenkezőleg. Larry Daley feltalált pár új tárgyat, alapított egy saját céget, és két év alatt nagyon jól megszedte magát. Egy szép napon visszalátogatott a múzeumba, és ekkor jött rá, hogy átalakítás lesz. A kiállított bábuk/tárgyak nagy részét bedobozolják, archiválják, és emiatt egy új helyszínre szállítják őket. Aztán jön a meglepő telefon, hogy az új helyre elkerült a tábla is, ami életet ad nekik, ám ott emiatt nagy veszélybe kerültek. Larry nem tétlenkedik sokat, rögtön a segítségükre siet, és ezzel egy olyan harcba keveredik, amiben megjelenik Rettegett Iván, Napoleón, Al Capone és Amelia Earhart is.

Felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi híres történelmi alak kel életre a filmben. Pont emiatt, még ha hülyeségnek is hangzik, de az ifjabbak számára biztos jó lecke is lehet akár, de ebbe most ne menjünk bele mélyebben. Annyi biztos, hogy nagyon sok híres és hírhedt ember kapott szerepet, ami lehetőséget adott a készítőknek arra, hogy két csapatra szedjék őket. Az eddig megismertek maradtak a dobozba, elzárva, kevesebb szerep jutott nekik, viszont a helyükre érkezőkkel kellett felvennie a harcot Larry-nek. 

A film egyetlen pozitívuma, és akkor térjünk át a fontosabb dolgokra, az a látvány. Nagyon jól összerakták a film képi világát, ahogy a történelmi alakok, az állatok, és a tárgyak is ott "rohangáltak" egy légtérben az most is lenyűgöző volt. Ami viszont ezen kívül történt, azt sajnos nem lehet a jó oldalra rakni. A film unalmas, túlságosan sok volt benne a tanító szándék, nem csak a történelem felé, hanem a filmmel kapcsolatban is. Most itt arra gondolok, hogy ha valami újítást hoztak be az első részhez képest, arra próbáltak minden esetben utalni valahogy. A párbeszédek, egy - kettőt leszámítva, nagyon gyengék lettek, vontatottak. Főleg a végén lett elegem az egészből, mikor Larry és az Egyiptomi beszélnek egymással. 

night at the museum 2

Ami a színészeket illeti, Ben Stiller hozta a tőle megszokottat. Nem tartozik a nagy kedvenceim közé, szerintem nem sok poént tudott belevinni az egészbe. Vele ellentétben Amy Adams továbbra is leveszi az embert a lábáról. Az ő játéka nekem személy szerint nagyon tetszett, üde színfoltja volt a történetnek, még akkor is ha ezzel behoztak egy kevés romantikát. A többiekről nem nagyon lehet mit mondani, ami azért sok mindent elárul. Nem tudtak túl sokat hozzátenni a sztorihoz, nem is emlékszem konkrét párbeszédre, amin röhögtem volna, sokkal inkább a kialakult helyzetek lettek humorosak. 

Mennyire tetszett nekem a film?! 5/10! Hiába a látvány, hiába a tanító szándék, sokszor és nagyon sokat fészkelődtem. A párbeszédek nem voltak jók, vagy nagyon sok esetben sántítottak. A történetnek voltak jó részei, nem mondom, hogy kifejezetten gyenge lett volna, de valamivel többre számítottam, mint ahogy a színészektől is többet vártam. Ez egy erősen közepes film, olykor látványos megoldásokkal és egy nagyon jó Amy Adams-el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr733141215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása