2009.06.30. 14:33 teddike

Box Office: Taroltak a Bukottak

Címkék: film 2009 box office transformers revenge of the fallen

Egy héttel ezelőtt indult világhódító útjára a Transformers második része, és senki sem gondolta volna, hogy ekkora sikereket fog elérni. Jelen esetben a siker csak a bevételekre vonatkozik. Az első rész eredményei sejtettek valamit, de ennyire magas bevételekre nem sokan számítottak főleg, hogy már a film bemutatója előtt megjelentek a negatív kritikák. De erre a közönség finoman fogalmazva is nagyon magasról szart.

A bemutató első napja szerdára esett, amin 60,6M $-t szedett össze, amivel a legjobb szerdán induló film lett, és nagyon kevéssel maradt el minden idők legjobb első napjától, amit a Sötét Lovag tudhat magáénak (67,2M $). Ehhez a magas bevételhez hozzátartozik az is, hogy ha az éjszakai vetítéseket nézzük, akkor a harmadik helyen nyitott a film, közvetlenül (itt is) a Sötét Lovag és a Star Wars 3. része után, 16M $-t zsebelve. Itt nem ért véget a pusztítás, jött a csütörtök, ahol a legjobb bevételi eredményt érte el, azon filmek között, amik nem ezen a napon nyitottak (28,6M $). És ha gyorsan összeadjuk ezeket a számokat, akkor megállapíthatjuk, hogy még el sem kezdődött a hétvége, de a film már közel 100M $-t kaszált a pénztáraknál.

T2 Box Office

A hétvége eredményeit nézve pedig már csak az volt a kérdés, hogy a pontosított összegek után vajon legyőzi e a Sötét Lovagot az első öt nap bevételei alapján. De (szerencsére) nem tette. A hétvégi bevételeket nézve (péntek, szombat, vasárnap) összesen 109M $-t gyűjtött össze, és ezzel összesen 200,1M $ zárta az első hetet. Összehasonlításképpen a Lovag 203,8 millióval zárta az első öt napját. A robotok ezzel az eredménnyel június hónap mindeni idők legjobb bevételét hozták, és hol van még a vége? A folytatásról azért érdemes annyit mondani, hogy nagyon valószínűleg hatalmas visszaesés várható, ami jelen esetben 60% körüli lehet. Meglátjuk!

Nálunk sem sokkal változatosabb a helyzet. Az első héten közel 100 ezren nézték meg a filmet, ezzel 103,5M Ft-ot szedett össze nálunk (ebből 72,6M Ft a hétvége eredménye). Megan Fox vagy a robotok harca tehát, nálunk is megmozgatta az embereket. 

És ha már emberek, akkor nézzük a kritikusok véleményét is. Én két oldalt szoktam ilyen szempontból követni: RottenTomatoes, Metacritic. Az elsőn 20%-on áll jelenleg a film, ami erősen szar eredményt jelez (198 vélemény alapján, 40 Fresh és 158 Rotten osztályzatot kapott). A másik oldalon sem sokkal jobb a helyzet, 32 vélemény alapján 100 pontból 35-öt tudott csak elérni. A kritikusokkal ellentétben a közönség viszont szerette a filmet, legalábbis erre lehet következni az IMDB szavazatai alapján, ahol közel 27 ezer voks alapján 6,7/10 a film osztályzata (kritikusok átlagos eredménye 4/10). Saját véleményemet erre olvashatjátok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr63141296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása