2009.07.22. 13:57 teddike

Box Office: Potter és a Másnaposok

Címkék: film 2009 box office hangover harry potter and the half blood prince

Egy hete kezdték el vetíteni az amerikai mozikba a hatodik Harry Potter történetet, és azóta minden nap kaptunk egy kevés információt arról, hogy bevételek szempontjából, hogy teljesít a film. A korábbi hatalmas várakozások nem igazolódtak be, 5 nap után nem döntötte meg a Transformers 2 idei rekordját, és így a Sötét Lovag bevételei sem lettek megközelítve. 

Pedig az első napon még minden jól indult. Az éjszakai vetítések 22M $-t hoztak, ami mindenképpen rekordnak számít. A napot viszont "csak" 58 millióval zárta, ami szintén elmarad a korábban említett filmektől, és minden idők negyedik legjobb első napját eredményezte. A premier krónikájához hozzátartozik, hogy mivel nagyon sok helyen (nem csak az amerikai mozikba) bemutatták, 104 milliót szedett össze a világ minden részéről, ez pedig rekordnak számít mindenképpen. 

A folytatásban, ahogy azt már ekkor várni lehetett, csökkenés következett. Ami azt eredményezte, hogy a hétvégét (péntek, szombat, vasárnap) 77,8M $-al zárta. Ha ehhez hozzáadjuk a szerdai és a csütörtöki bevételeket, akkor 5 nap után 158 milliót sikerült összeszedni a filmnek. Természetesen azzal, hogy a bevezetésben írt rekordok nem dőltek meg, nem kell szégyenkezni a filmnek, hiszen így is hatalmas számokat produkált. Főleg ha a nemzetközi bevételeket is figyelembe vesszük. Öt nap alatt 236 milliót számláltak össze más országokban. 

harry potter 6

Egy nagyon erős hétközi futással megközelítheti a 200 milliót, a hétvégén pedig át is fogja azt lépni, nemzetközileg pedig több országban is bemutatásra kerül, így nálunk is, szóval a korábban írt összegek még javában nőni fognak. És azt sem felejtsük fel, hogy az amerikai piacon még nem is birtokolják mindegyik IMAX termet, mivel a T2 a hónap végéig bérli azokat. Így augusztus elején, ezek a bevételek is nagyot dobhatnak a mostani adatokon.

A kritikusok fogadtatásáról, illetve a nézők véleményéről továbbra is két oldal eredményeit tudjuk szembeállítani. A rottentomatoes.com kritikusai a filmre 84%-ot dobtak, ami azt jelenti, hogy 211 vélemény alapján, 177 fresh és 34 rotten osztályzatot kapott. Átlagban pedig 7,1/10! Ehhez képest az imdb szavazatai alapján, 25 ezer voks után, a pont 7,9/10! Ehhez képest én "csak" 5/10-re értékeltem a filmet. Véleményemet erre olvashatjátok el.

Ami a Hangover-t, jobban mondva a Másnaposokat illeti, most már tényleg révbe értek. Minden idők legjobb R besorolású vígjátéka lett, ezzel elvette a Beverly Hills-i zsarutól az első helyet. A 35 millió dolláros költségvetéssel készült film, jelenleg 236 millió dollár felett jár, és ezzel az összes R besorolású filmet nézve már a harmadik helyen tart. Innen azért nehéz lesz tovább lépni, de a vígjátékok világát mindenképpen meghódították! (Saját vélemény erre.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr883141341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása