2009.09.04. 22:00 teddike

Nyári sorozat: 10 Things I Hate About You

Címkék: sorozat 2008 2009 10 things i hate about you

Haladunk tovább, és a jelenleg is tartó hatalmas vihar sem veszi el az ember kedvét attól, hogy visszaemlékezzen egy kicsit a nyári csodákra. Az ABC Family által keltett hullámokon haladunk tovább, és jöjjön a nyár egyik legnagyobb meglepetése, a 10 Things I Hate About You, amely mindegyik részével bekopogott a "feelgood" sorozatok szobájába. Azért mindig nem kellett beengedni, de nyugodtan mondhatom, hogy az egyik legjobb újonccal van dolgunk.

Az ABC Family-ről, amit érdemes tudni, már korábban leírtam nektek, így most nyugodtan foglalkozhatunk a sorozattal. Amelynek az alapja természetesen az a film, ami hasonló címmel került a mozikba még 1999-ben, és Heath Ledger illetve Julia Stiles voltak a főszereplői. A történetre emlékszik még valaki? Ha nem, akkor nagy vonalakban leírnám, hiszen a sorozat is ezt az alaphelyzetet használta fel.

10 things i hate about you

Van egy apuka (akit mellesleg a filmben és a sorozatban is Larry Miller alakít), aki egyedül neveli két lányát, és rettentően fél attól, hogy bárhova elengedje őket. A lányok, mint ahogy a filmben is, Kat és Bianca nagyon eltérőek. Előbbi a világ megmentésén fáradozik, míg utóbbi arra törekszik, hogy az iskola "legelitebb" csajos társaságába, a pom-pom lányok közé kerüljön. A legtöbb ellentét, és helyzet természetesen a lányok közötti különbségekre épül, legalábbis ami a családi történésekre vonatkozik. Az iskolába ehhez jön még a csajos banda vezére, illetve a fiúk is. Természetesen a sorozatban is megkapjuk Patrick Verona-t, akibe Kat habarodik bele, illetve Bianca mellett is feltűnik Cameron.

Mitől jó, vagy miért tartozik a feelgood sorozatok közé? Azért nehéz ez a kérdés, mert az adott részek hangulatát nem lehet, vagy csak nagyon nehezen papírra vetni. Alapvetően semmi extra nem történik, de a kialakult iskolai és családi helyzetek mégis nagyon jó szórakozást nyújtanak. És ami segíti a részek pozitív megítélést, az az, hogy ezek csak 30 percesek (szitkom - komédia), így nem is nagyon van időnk unatkozni, vagy belefeledkezni egy egy jelenetbe, mert ha nem vigyázunk rögtön véget is ér egy rész.

10 things i hate about you

Emellett pedig, hiába van azon a csatornán amin, össze sem hasonlítható a Secret Life-al. Sokkal könnyedebb, egyszerűbb, nincsenek benne nagy tanítások. Inkább csak erős túlzások, és olykor nagyon túljátszott jelenetek vannak, de ezzel együtt engem megvettek. Az első évad, jelenlegi tudomásom szerint 10 részből áll, amely nemsokára le is megy. Így aki be szeretné próbálni, nyugodtan megteheti a következő hónapokban, mert kevés részt kell beszereznie, illetve a részek történeti szempontból nem nagyon kapcsolódnak egymáshoz, így akármelyiket elő lehet majd később venni.

Pontok tekintetében, az utolsó rész megnézése előtt, 7/10. Én biztos visszatérek a második évadra, vagy a folytatásra, mert nagyon könnyed szórakozás volt így nyáron. És nagyon jól kitöltötte az üres perceket.

A végére egy ajánló/köszönet még. Kevés olyan sorozat van, amit a felirat képes feldobni illetve hozzátenni. Köszönhetően a két fordítónak, ez itt nagyon is megvan, szóval ha nagy angol tudás meg is van, érdemes megkeresni Bruzsy & szucsitg feliratait.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr123141428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruzsy · http://rockonlelkek.netau.net 2009.09.07. 16:57:40

Viccelsz? Mi köszönjük a dicséretet! :-) A sorozat pedig: szucsitg megmondhatja, hogy nem épp ezek a tinisorozatok az általános stílusom (ez az ő reszortja), ennek ellenére megnéztem a pilotot, és belehabarodtam. Egyszerűen olyan szinten feelgood, popkult és ironikus egyszerre, hogy nem tudom nem szeretni. Az elején irritált engem is (mint sokakat) Cameron és Michael castingja, de az előbbi srácot a GBF után lehetetlen nem szeretni / sajnálni egyszerre, utóbbi meg nincs annyit a részekben, és a kis poénkodása egyértelműen feldobja őt is. És akkor már említsük meg Lindsey Shawt (Kat) és Ethan Pecket (Patrick), akik igen ígéretes színésznek már ilyen fiatalon is, nagy jövő áll még előttük (a srác ugye Gregory Peck unokája, és a hangján és szemöldökén kívül örökölte a tehetséget is a papától). Tessék nézni!

Ismeretlen_37501 2009.09.10. 12:02:04

Utolsó részben benne volt minden, amiért jó volt az első évad. Bruzsy köszi a szereplőkről összedobott kommentet! :)
süti beállítások módosítása