2009.09.27. 10:02 teddike

Mercy - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat mercy 2009 2010

Az NBC fejesei nagyon sokat ihattak akkor amikor kiadták az idei évadra vonatkoztatott terveiket, melyben csak annyit kértek, hogy nem kell itt azzal foglalkozni, hogy kitaláljanak valamit, egyszerűen csak másolják le a Grey's Anatomy-t, azt úgy is zabálják a nézők. Ebben az ötletben egyébként csak annyi volt a probléma, hogy komolyan is gondolták. Összehoztak egy csapatot, és mivel a legtöbb terület már le volt/van fedve, ha az orvosos sorozatokról beszélünk, elővették az agyonszívatott nővéreket, és ők lett a történet főhősei. A negatívnak ható mondatok ellenére, azt kell mondjam, hogy valami csak megfogott a pilotban, pedig semmi újat nem tudott mutatni, és az egész egy hatalmas klisé-hegy lett. 

A castingosok csak annyit csináltak másképp, hogy lehetőség szerint három jó csajt próbáltak összeszedni, aztán kerestek valami "álom" dokinak valót, és összedarálták a rossz családi háttérrel, meg rengeteg már ismert megoldással, és megszületett a Mercy. Mondom ezeket úgy, hogy a második részre biztos visszajövök még. Magam sem tudom miért, de valami megfogott. Nem a történet, mert az szánalmas valahol.

mercy season one

Három nővérkénk van, egyikőjük Veronica (Taylor Schilling), aki szolgált Irakban, onnan visszatérve továbbra is vannak rossz álmai. Meg egy alkoholista családja, egy barátja/férje, akibe nem szerelmes, és meg is csalta, amíg a háborús övezetben dolgozott. Természetesen az élet nem olyan egyszerű, hogy korábbi hibáinkat feledtesse velünk. A katonaság alatt megismert, és megszeretett faszi a kórházba köt ki. Naná, hogy rögtön megy a hatalmas agonizálás, de legalább nincs semmilyen nyávogás, vagy valami ehhez hasonló. A másik nővérkénk Gianna (Jamie Lee Kirchner), akiről csak annyit tudunk meg, hogy mindenki meg akarja d*gni, ő a helyi jó csaj. A harmadik a sorban Chloe (Michelle Trachtenberg), aki most került ki a suliból, teljesen kezdő még, és pont az előbb említett két csaj kezei közé adják. 

A szereplők közül egyébként, senkivel semmi bajom, mivel kb. kettő ember volt ismerős korábbról. Michelle Trachtenberg érdekes választás egyébként, nem mondom, hogy nem áll neki jól a dolog, de valahogy kilóg ő ebből a visszafogott szende szűz szerepből. A többi nővérkét viszont egyáltalán nem ismertem, ellenben Taylor Schilling valami okból kifolyólag megfogott, érdekes arca van nagyon, lehet csak miatta fogok visszajönni a második részre? Nem is tudom. Maradjunk annyiban, hogy van itt minden, amitől eleve hátat fordítanánk ennek a sorozatnak. Összeszedték innen onnan pont azokat a dolgokat, amiket nagyon nem kellett volna. Mondjuk egy mentsége lehet a sorozatnak, a pilot során fel kellett gyorsan rajzolni a térképre a dolgokat. Innentől van idő esetleg foglalkozni azzal, hogy kibontsanak több szálat is, megismerkedjünk a karakterekkel. 

Mivel egyáltalán nem tudtam, hogy pontosan mit fogok kapni a sorozattól, az elvárasaim sem voltak nagyok, igaz azt sem nagyon tudta teljesíteni a sorozat, de a három nővérke nekem eyecandy-bb mint az Eastwick hármasa. Szerintem őket könnyebben megtudnám szeretni, de inkább egyiket sem kéne, jut idő másra legalább. Pontok tekintetében a kezdés legyen 5/10.     

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr543141508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása