2009.10.09. 16:20 teddike

Trauma - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat trauma 2009 2010

Így kezdésnek bedobnék egy költői kérdést: elképzelhető, hogy mindkét újonc kórházas sorozatával befürdik az NBC? A Mercy sem hozza szerintem azokat a számokat amit vártak tőle, és a Trauma sem tudott valami acélosan kezdeni. A kettő azért jelentősen különbözik egymástól, hiszen amiről most itt hosszabban beszélni fogunk, az inkább foglalkozik a mentősökkel. Közülük is azokra fókuszálva, akik először érkeznek a helyszínre. Mentősök, tűzöltök, légi mentők, akik a bekövetkezett baleset után mentik a menthetőt, majd átadják a beteget/sérültet a kórháznak, és elvileg innentől már nem hallunk tovább az esetről. 

Az alapok ismertetése után, tudnunk kell azt is, hogy a pilot nem volt annyira szörnyű, mint közben gondoltam. Mozgolódtam rendesen, meg nehéz volt végignézni, de az összkép elviselhető. Főleg, hogy legalább az első résznek valahol feszes volt a története. Rögtön az első percekben kaptunk egy elég komoly esetet, amiben meghalt pár mentős. Majd ugrottunk egy évvel előre, a jelenbe, és a tragédia egy éves évfordulóján találjuk magunkat. A szereplők már ismertek, de még mindig nyomja a lelküket a dolog, nehéz volt megemészteni, plusz egyikőjük, a balesetben szenvedett sérülés miatt, csak most tér vissza dolgozni.

trauma season one

A megvalósítás is rendben volt egyébként. Sorozatról lévén szó, a megoldások, a trükkök teljesen elviselhetőek. Volt sok robbanás, meg helikopter ami nekicsapódik az épületnek, meg autópályán baleset, ahol szintén tört minden, majd robbant is. Szóval ezzel nem lett volna semmi gond. Ami mégis problémát okoz, azok a karakterek. Az lenne a legkisebb bajom, hogy mindegyik könyvből vett, már ismert karakter, semmi új nincs bennük. Viszont a legkevésbé sem megszerethetőek. Azért meg talán nem fogok egy sorozatot nézni, mert egy jó eyecandy képződmény van benne?!

Ha már nem vagyok kibékülve a karakterekkel, ismerkedjünk párral: itt van a főszereplőnek kikiáltható Rabbit (Cliff Curtis), aki a tipikus badass karakter lenne. Balesetbe megsérül, kóma, majd visszatér, és feszegeti a határokat. Mindenkinek beszól, tipikus, már ezer helyen megismert karakter. Aztán itt van Nancy (Anastasia Griffith), aki két perc után már az egyik munkatársával kefél, a dráma fokozása végett el is veszíti párját, majd egy év után sem nagyon tudja feldolgozni. Tipikusan a mindenki megdugná csaj, semmi érdekesség nincs benne. Hozzájuk jön még egy újonc, aki természetesen Rabbit társa lesz, na meg itt vannak a mentősök, akik közül egyik folyamatosan félrekefél, mert nem tudja feldolgozni a történteket, otthon meg várja két gyereke, a feleségről már nem is beszélve. 

Összességében adnom kéne erre egy teljesen semleges pontszámot, meg valamivel többet, mint a Mercy kapcsán, de sajnos nem megy, 5/10. Hiába robbantanak, és hiába megy a mentés ezerrel, a karaktereken elcsúszik az egész. És ami még szintén fura, hogy ha valakit be is visznek a kórházba, csak ritkán kapunk utalást arra, hogy mi történt vele ott. Most akkor azt kellene feltételeznünk, hogy akit megmentenek a terepen, az már túl is él mindent? A folytatásra azért maradok, mármint még egy rész benne van ebben, a második rész után viszont szinte biztos kasza várható. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr703141568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása