2010.02.12. 03:27 teddike

Moziajánló: Február

Címkék: film 2010 moziajanlo

Ne aggódjatok, még nem maradtatok le semmiről. Sőt, a lényeg még csak most érkezik. Előzetesként csak annyit, hogy nem rossz a felhozatal, ami azt jelenti, hogy sok időt fogunk a moziban tölteni, vagy sokszor fogunk könyörögni, hogy küldjék a dvd-t. Igaz, ez csak attól függ, hogy hazai pályán mennyit kell várnunk egy - egy bemutatóra. A bejegyzésben, ha most olvasnátok először, az amerikai és hazai bemutatókat vesszük szépen sorba, hétről hétre, plusz információval, hogy nálunk esetleg más úton - módon nézhető e már a film.

an education crazy heart dear john nine

Az első hétvégén az amerikai közönség a Dear John-t és a From Paris with Love-t nézhette. Így a címek alapján egyébként kíváncsi lennék, ki mit gondol, milyen jellegű filmek ezek? Az előbbi egy romantikus alkotás, Amanda Seyfried és Channing Tatum főszereplésével. Míg utóbbiban John Travolta és Jonathan Rhys Meyers akciózik egy kicsit. Ezek mellett, 2009-ben bemutatott filmek is kilépnek a nagyobb közönség elég: Crazy Heart, An Education (mindkettő "tölthető"). Nálunk a Kapitalizmus: Szeretem! és a Kilenc (Nine) került a mozikba.

A hónap második felében kerül sor Valentin napra, így nem meglepő, hogy hasonló címmel kapunk egy romantikus komédiát is, ráadásul rendkívül sok ismert szereplővel. És tovább fokozzuk az izgalmat, világpremierről egy időben, nálunk is nézhető a film. Hasonlóan a The Wolfman - Farkasember is. Az amerikai közönség ezek mellé kap még egy fantasy-t is. Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief, melyben Pierce Brosnan az egyik főszereplő.

the wolfman percy shutter island the book of eli

A harmadik hétvégén az amerikai közönség a legtöbb moziban a Shutter Island-ra ülhet be. Amit eredetileg még 2009-ben került volna bemutatásra. Főszerepben Leonardo DiCaprio. Emellett jön még a The Ghost Writer is, és mivel követjük Alexis Bledel pályafutását, így kis megjegyzés, hogy a főszereplésével készült The Good Guy premier is ezen a hétvégén lesz. Nálunk minőség szempontjából jobb a helyzet. Még akkor is, ha a pótlás miatt kerül erre sor. Jön a több Oscar díjra jelölt The Hurt Locker (A Bombák földjén) és a szintén többször jelölt Up In The Air (Egek Ura). Valamint A fehér szalag, ami szintén a jelöltek között van, nemzetközi filmek kategóriában. Egy hét csúszással Percy Jackson befut a hazai vizekre is.

A hónap végére marad a Cop Out, Bruce Willis főszereplésével. Reméljük nem kell csalódnunk az öregben, és jó komédia lesz ez. Mellé érkezik a The Crazies Timothy Olyphant-al, ami egész jó horrornak néz ki. Nálunk egy hazai film premierjétől lesz hangos a mozi, gondolom legalábbis. Jön a Szinglik éjszakája Sas Tamás rendezésében. Valamint pótlás ezerrel: még 2009-ből a Whip it és az Everybody's Fine, illetve idén januárról a The Book of Eli.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr433141966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása