2010.07.07. 19:16 teddike

Sokat keresnek a Twilight és a Harry Potter szereplői

Címkék: film box office harry potter eclipse twilight new moon

Ma ilyen nap van, bevételekről és kiadásokról beszélünk, de nem tehetek róla, ezek a hírek jöttek szembe az autópályán. Ráadásul van létjogosultságuk is, hiszen az Eclipse (Twilight) most került a mozikba, forgatják az utolsó filmeket. És a Harry Potter is a végéhez közeledik. Plusz, és ez tényleg csak összehasonlítási alap, a napokban derült ki, hogy ki lesz a Pókember, sőt egy nappal később azt is megtudtuk, hogy 500 ezer dollárt fog kapni ezért a filmért Garfield. Ehhez képest, nos vegyünk egy mély levegőt.

eclipse

A Twilight sztárjai, Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner az utolsó két filmért 25 millió dollárt fognak kapni, fejenként. Most itt elméletben jó sokat kivártam, hogy folytassam. Emészteni kell kicsit ezeket a számokat. A tehetségesebbnek tartott Garfield gyerek fizetése szinte nulla ezekhez képest, de bevételi szempontból viszont teljesen érthető. A Twilight szereplői nem keveset hoztak már a konyhára. Az első film 170 millió felett, a második 290 millió körül hozott összesen (csak amerikai bevételek), míg a harmadik 170 környékén zárt egy hét után. A Summit ráadásul egy filmet 70 milliós vagy az alatti költségvetéssel készített el, így nem meglelő, hogy a sorozatot eddig nagyon jól szolgáló színészek ekkora bevételeket kapnak a végére. Természetesen kicsit őrjítő is egyben ez a hír, hiszen a tehetségük nagyon megkérdőjelezhető, de üzleti szempontból nem járt rosszul velük a stúdió.

És ha már Potter, akkor ne menjünk el szó nélkül Emma Watson és Daniel Radcliffe mellett sem. Emma az előző két filmre összesen 30 milliót kapott, le lehet osztani okosba, hogy egy filmre mennyi jutott neki. És valószínű, hogy az utolsó kéttőre sem fognak megvonni tőle semmit. Mint ahogy Daniel is 50 millió dollárt fog keresni a fináléval.

Tudom, ezek csak számok, szürke valóság az egész, és olykor közelítenek a pletyka szint felé, de akkor is érdemes átrágni magunkat ezen a "valóságon". És ezt is vegyük nagyon ritkán figyelembe, amikor arról beszélünk, hogy jó vagy rossz egy film vagy színész. A tehetségről meg ne is beszéljük. Az itt nevesített 5 színész helyett szerintem mindenki tudna több tucatot mondani, akik soha nem kaptak ekkora lehetőséget, és keresni sem fognak ennyit életükben. Ez az üzlet szokták mondani jobb helyeken.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr543142520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása