2010.10.06. 01:14 teddike

Outsourced - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat outsourced 2010 2011

Közeledünk a végéhez, lassan az összes újonc kapott legalább egy bejegyzést, kettő van még hátra a szeptemberi felhozatalból, de tartva a korábban kialakított sorrendet, most az NBC újoncára esett a választás. A premier óta láthattuk a második részt is, de maradjunk a pilot-nál, ami nagyjából azt hozta, amit májusban vártam a sorozattól. Semmi extra nincs ebben az egykamerás szitkomban, amelyet az Office vezet fel a csütörtöki halálzónában. Ma már nincs olyan ember szerintem, aki ne hallott volna egy hasonló történetet, mint amit a képernyőre raktak. Plusz valószínűleg egy sorozatot sem nézett az, akinek nem ismerősek a karakterek. Na nem a színészek, és nem név szerint kell felsorolni őket. Ettől függetlenül a kliséken nem szabad nagyon kiakadni, a sorozat mint mondtam hozza az elvárhatót, és ez ebben az esetben elég is, ezzel nem azt mondom természetesen, hogy ez lenne a jó.

outsourced

A sztori, mondjátok, hogy nem hallottátok még valakitől, hogy jöttek az indiaiak, és átvették a melókat, vagy vitték a céget hozzájuk? Nos, én heti szinten hallok ilyesmit. A sorozatban is ez történt, amerikai cég, arra kényszerül, hogy Indiába helyezze át a call centert. Természetesen megy vele egy vezető is, aki a helyiekkel kell elvégeztesse a piszkos munkát. Képzeljünk el 6-10 karaktert, akik ott ülnek egy indiai épület irodájában, és arra várnak, hogy valaki Detroit-ból felhívja őket valami hülye ajándék megrendelésével kapcsolatban. Természetesen a poénok is ezt a helyzetet lovagolják meg. Hülye tárgyak, amiket el kell adni, plusz az amerikai kultúrával csak távolról ismerős indiai arcok, akik próbálják elhitetni mindenkivel, hogy ők is határon belül vannak.

A főszereplők számomra eddig ismeretlen arcok voltak, vegyítve egy-két ismerős vendégszereplővel. A karakterek viszont már kevésbé okoztak meglepetést. A jótevő főnök, aki mindenkiben a jót látja. A sikerre éhes (vicces formában) helyi vezető, és a munkások, akiket kár lenne felsorolni, higgyétek el nekem, hogy nem fogtok nagyon meglepődni a látottakon. Ezektől függetlenül viszont ott a pozitív oldal, az az érzés az emberben, hogy minden ismert helyzet ellenére itt működik valami. A poénokat bár előre látni, és olykor ismétlik is őket, képes elmosolyodni az ember. Mint ahogy a történetet is látni előre, de egy-két részre szerintem érdemes beugrani az évad során. Jelenlegi helyzet az, hogy az 5/10 ellenére maradok a folytatásra. Van még mit javulnia, de szerintem képes rá a sorozat, most már csak az a kérdés, hogy a nézők maradnak vagy átkapcsolnak az Office után más sorozatra?!

A nézettség, még nehéz lenne véleményt mondani. Az első rész jól nyitott, a második viszont már elég nagyot esett, és a felvezetést sem nagyon tudja megtartani, igaz nehéz is lenne ebben a zónában. Viszont ha képes lenne ezekre a számokra hétről hétre, akkor van helye a műsorban, idén legalábbis mindenképpen.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr673142813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ddp27 2010.10.06. 14:19:43

Bejött, mindkét rész, ami engem illet maradni fogok, bár vannak idegesítő karakterek. Többet nevettem, mint kedden.
süti beállítások módosítása