2010.10.07. 19:29 teddike

Moziajánló: Október

Címkék: film 2010 moziajanlo

Megyünk moziba? Van valami amit vártok? Másképp kérdem, van olyan film, amit esetleg már régen kinéztetek, és mostanában kerül majd vetítésre? Én kicsit negatívan állok egyelőre a hazai helyzethez, főleg azért, mert október közepén kerül csak bemutatásra a The Expendables, amit még nem is láttam. Ha már ennyire előkelő helyen volt a listán megadom azt a lehetőséget magamnak, hogy moziban lássam először. De nem ez az egy lemaradásunk van. Elég sok premier lesz október első hetén, tehát a mai naptól (október 7) ezek mind elérhetőek.


Nem meglepetés, hogy pótlással indul a hónap. Az első csütörtökön Az Őrzök legendája kapja majd a legnagyobb figyelmet. Mindenhol baglyok vannak, és ezen is ne is csodálkozzunk, igaz nem sokáig lesz ez így. Az Őrzők mellett jön még több premier is: 22 lövés, Álomtánc, Mission London, Vissza Afrikába - ezek közül igazából egyik sem kapott nagyobb figyelmet, és valójában ez a hét egy mainstream premiert hoz a sokaság ellenére, amire azért remélem páran kíváncsiak lesznek. Zack Snyder legújabb 3D-be bújtatott története biztosan érdekes. Az amerikai mozik már túl vannak az első hét premierjein. Náluk péntekkel megkezdődött a hónap, és az új filmek is megérkeztek. Mint pl. a Let Me In, vagy a The Social Network. Október 8-án ezek mellé pedig érkezik nekik a Life as We Know It Katherine Heigl főszereplésével.

A második héten, október 14-én hatalmas csoda fog történni. The Expendables premier, ami két hónapja került az amerikai mozikba, és már mindenki látta szinte, kiderül mennyien mennek majd el ismételni. Ahogy az amerikai premiernél is, most is az Eat, Pray, Love (Ízek, imák, szerelmek) jött párnak. Így továbbra is áll az a feltevés, amit egy korábbi, nagyon jól sikerült előzetesben már boncolgattunk. Amíg mi nyári filmeket lesünk, ugye(?), addig odakint a legtöbb moziban Jackass 3D lesz, és Bruce Willis is keménykedni fog kicsit, a Red főszereplőjeként.

Október 21-én ismét a bőség zavara, és ismét egy hatalmas csoda. Világpremierrel együtt, nálunk is látható lesz a Paranormal Activity második része. Valamint érkezik az Alpha és Omega (animációs 3D) és Ben Affleck is beköszön végre, The Town premier nálunk is. A horror, akció és animáció szerelmesei mellett, a romantikus vígjátékok kedvelői sem kell szomorkodjanak, jön a The Switch, Jennifer Aniston főszereplésével. Az amerikai mozik esetében, mivel korábban írtam, hogy világpremier az egyik film, így nem meglepetés, hogy ott is az a bizonyos horror lesz látható.

A hónap végén, maradva először a hazai felhozatalnál, jön a The American George Clooney vezérletével, egy magyar vígjáték, a Dobogó kövek, valamint véget ér a Saw történet is, bemutatásra kerül az utolsó film, ráadásul világpremierrel egy időben. A nagy kedvencünk erről a hétről az Easy A lesz, amit Emma Stone miatt kötelező megnézni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr473142822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása