2011.03.07. 22:37 teddike

Breakout Kings - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat 2010 2011 breakout kings

A Breakout Kings tegnap este mutatkozott be az A&E nevezetű csatornán, és mivel azóta tudjuk már a nézettségi adatokat, az is elmondható, hogy nagyon jól kezdett, de véleményünk megformálásában ennek nem sok szerepe van. A Prison Break és Chase címeket előszeretettel dobálták az újonccal kapcsolatban, de valójában egyik sem túl biztató múlttal rendelkező sorozat ahhoz, hogy agyunkat eldobva figyeljük a kezdést. Az viszont már talán bizakodásra adhat okot, hogy a Prison Break és Lie To Me mellett is dolgozó "producerek" vették kezükbe a Breakout Kings sorsát. Bizakodás részemről egyébként azért van, mert bár többször írtam korábban, a PB egyik nagy hibája, hogy nem "kábelen" mutatkozott be, sokkal nagyobb sikere lehetett volna, viszont most van lehetőségük az alkotóknak mutatni valamit. A Breakout Kings, Chase-hez való hasonlítása annyiban ki is merül, hogy szökött rabokat üldöznek itt is. De, és ez egy hatalmas de, aminek a kifejtését a kép és a történet leírása/megnézése után ti is elolvashatjátok.

breakout kings

Több éves kezdeményezés megvalósulni látszik, egy U.S. marshall vezetésével új csapat alakul, akik egyik részét a hivatalos szerv emberei teszik ki, a másik felét bűnözők, börtöntöltelékek, akik többször próbáltak már megszökni, de végül mindig a börtönben kötöttek ki, ennek ellenére rendelkeznek nem kevés tapasztalattal, így segíteni tudnak más szökevények elkapásában. Munkájukért cserébe pedig csökkentik a büntetésüket. A pilotban egészen gyorsan felvezetik a helyzetet, nem sokat tökölnek azzal, hogy kiderüljön kik lesznek a csapat tagjai. Ez egyébként teljesen rendben is van, hiszen az előzetesekből mondhatni minden kiderült. Lehetett így helyette a karakterekkel foglalkozni, valamint az aktuális eset bemutatásával is eltöltöttek egy kevés időt (nem eleget mondjuk).

A már korábban is megismert alapok nekem abszolút tetszettek, vártam is a sorozat kezdését. Szerencsére a várakozásom nem fordult át teljes csalódásba, igaz a kezdés nem volt a legacélosabb, de próbálom látni, és szerintem van is, nem kevés lehetőség a folytatásban. Az biztos, hogy nem az akcióról, sőt nem is feltétlenül az aktuális szökevényről fog leginkább a sorozat szólni, sokkal inkább arról a hat karakterről, akiket megismerhettünk. A három plusz egy plusz kettő karakter teljesen rendben van, és van legalább három olyan köztük, akik már most felkeltették az érdeklődésemet. Ez is több mint a semmi, és igazából talán ennél többet nem is várhattam.

breakout kings

Bár hiányzott a feszültség, és a kicsit keményebb, káromkodósabb hangulat, remekül elvoltam a helyzet kibontásával, és a karakterekkel való ismerkedéssel. Az érdekesebb vonalnál maradva, Jimmi Simpson azt gondolom mindenki kedvence lett. Remek játékkal, jól megírt szöveggel egyértelműen a pilot legerősebb alakítását nyújtotta. A szintén érdekes vonalon mozog, de egyelőre nem sokat láthattunk belőle, Serinda Swan és Domenick Lombardozzi karaktere. Remélhetőleg a második és/vagy a harmadik rész után többen csatlakoznak még hozzájuk, de nekem már ez is elég ahhoz, hogy a folytatásra visszatérjek.

Összegezve a kezdést, részemről a 6(6,5-7)/10 simán jár a kezdésre, bár vannak bizonytalan pillanataim, éppen ezért maradjunk a hat pontnál, ami jelzi azt is, hogy az átlagosnál vagy éppen a rossznál sokkal jobb kezdés volt ez, de még nem elég ahhoz, hogy hosszabb távon is biztos nézője maradjak a sorozatnak. Az viszont egyértelmű, hogy Jimmi karaktere miatt érdemes lenne még akár szenvedve is maradni pár részre, de szerencsére erről nincs szó, és abszolút bizakodva várom a második részt is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr933143171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása