2011.04.04. 11:06 teddike

Porosodik Castle páncélja

Címkék: sorozat castle 2010 2011

A Castle többnyire csak jó véleményeket kapott az utóbbi időben, sőt, az első perctől kezdve imádtam, és minden jóról volt hosszabb - rövidebb bejegyzés az oldalon. Most azt gondoltam, hogy ezen szakítani kellene, és írni kicsit arról is, hogy mostanában nem mennek a legjobban a dolgok. Erre is csak azért kaptam fel a fejem egyébként, mert az utóbbi két rész a sorozat történetének legmagasabb nézettségét hozta, és ki gondolta volna, hogy ezek a epizódok lesznek pont a leggyengébbek. Azt meg főleg nem gondoltam volna, bár olykor túl sok mindent elfogadok ennek a sorozatnak, hogy az évad szokásosnak mondható dupla részes története után fognak ennyit gyengülni.

castle

A két résznek a felépítse nem sokat változott, az előzőekhez teljesen hasonló, egy esetet mutattak be, amik egyáltalán nem sikerültek élvezetesre, teljesen “filler” epizód jellege volt a dolognak, de a sorozat esetében ezek nem azok, egyszerűen az íróknak, remélhetőleg csak két részre elment a erejük, és nem igazán tudtak semmi erőset kitalálni már. Abban biztosak lehetünk, hogy egy 22-24 részes évad során, nem lehet folyamatosan a legmagasabb szintet hozni, de ennyire és hirtelen gyengülő epizódokra nem nagyon számított senki.

Az esetek unalmasak, a szereplők sem tudnak annyi pluszt adni, mint eddig és a megszokottnak mondható Kati-Ricsi párbeszédek is teljesen érdektelenek lettek. Nagyon jó összehasonlítási pont erre az utóbbi rész utolsó pár perce, ahol megvillantották azért, hogy nagyon is jól tudják még működtetni a kémiát a két főszereplő között - ezt kellene követni innentől is, és most, hangsúlyozni szeretném, hogy nem azért lett ez jó, mert magánéleti szálat pendítettek meg, eddig ment a nyomozás közben is ez. Plusz Castle lányának erőltetett szerepeltetése, mert ez teljesen érezhető volt, sem kellett volna. A helyesebb út tehát ott van, járni kellene rajta, az évad vége közeledik, még 6 (?) részt kapunk idén, remélhetőleg ezekben már felpörögnek újra az esmények.

(A harmadik évad 18. és 19. részéről volt most szó egyébként.)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr773143194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ddp27 2011.04.05. 15:30:46

Kedvenc sorozatom, de én is azt mondom, hogy ez most nem volt valami erős, remélem az új rész már sokkal jobb lesz, mindjárt nézem is.
süti beállítások módosítása