2011.05.10. 20:35 teddike

Fast Five (Halálos iramban: Ötödik sebesség)

Címkék: film 2011 fast five 8 csillag kritika velemeny

Csapjunk is az első mondattal rögtön a közepébe, alapvetően semmi rosszat nem lehet elmondani a Fast Five-val kapcsolatban. Azt kapja az ember, amit vár tőle. Ha semmit, a semmit, ha esetleg többet vagy kocsikat esetleg jó csajokat és jó akciót, akkor azt is. A legjobban és legkönnyebben leírható popcorn mozi érkezett meg a mozikba, ami tökéletes kikapcsolódás a legtöbb korosztály számára. Pont nem annyira "buta", vagy "egyszerű", hogy zavaró legyen, és a szereplők na meg pár jelenet meghozza az ember kedvet, ráadásul még mosolyogni is lehet olykor. Justin Lin egészen jó filmet tett le az asztalra, és a sorozat 3. részét feledvén, immáron két nagyon jó "Fast & Furious" filmet kaptunk. Két évvel ezelőtt visszatértek az alapokhoz, jöttek az eredeti szereplők és már akkor is hatalmas sikert értek el, amire azt gondolom most még egy lapáttal rá is tudtak tenni. Mi kellett ehhez? Mindjárt írom is, de előtte egy kép valamint a történet.

fast five

A sztoritól nem kell sokat várni, de talán pont ezért tud nagyon kellemes meglepetéseket okozni. Ott ad valami pluszt, ahol pont nem várnád tőle. És a sztori pont ilyen. A nem annyira az utcára valamint a kocsik és csajok közé kivitt történet egészen jól össze lett rakva. A negyedik film végén már láttuk, hogy Dominic szabadulni fog, ami után mindenkinek menekülnie kellett. Menekülés közben pedig jött egy egészen komoly meló, aminek a megtervezése és kivitelézése egy teljes filmet igényelt. Nem szeretnék semmit sem elárulni, a szerkesztett és felépített történet tényleg tud egy kis mosolyt az ember arcára csalni. Kifejezetten örültem neki, hogy nem csak gumik nyikorgását hallom, hanem minimális tartalom is van.

Mi kellett a sikerhez? Itt tartottam. A dicsért történet mellett az is, hogy olyan arcokat hozzanak vissza ehhez a filmhez mint Vin Diesel vagy Paul Walker, valamint hozzanak egy nagyon komoly legényt The Rock személyében. És természetesen közben gondoljanak kicsit az eyecandy szerelmeseire is. Amire nagyon jó példa Gal Gadot vagy Jordana Brewster is. És ha ez mind nem lenne elég, akkor meglepnek minket pár jó autóval, pár nagyon jó akcióval, és komoly verekedésekkel, elég csak a két főszereplő közös jelenetére gondolni.

fast five

Kellhet még ezen kívül valami? Jó zene, szép helyszín, pörgős, gyorsan elrepülő játékidő és egy hatalmas éhség érzet, hogy az ember ne várjon semmi komolyat a vásznon, csak legeltesse a szemét. Kezdésnek ez teljesen jó volt, még sok hasonló filmet szeretnék látni a nyáron.

Értékelés: Fast Five - 8/10

Azt gondolom, hogy nagyon sok mindent leírtam már. Jól szórakoztam, és az elvárásaimat is alacsonyan tartva kellemes meglepetésben volt részem. Néztem ki a fejemből, zabáltam a popcornt és jól éreztem magam, és azt gondolom, hogy ennél többet nem is vártam most el ettől a blockbuster mozitól.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr933143204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása