2011.09.22. 16:39 teddike

Végső állomás 5 - írta Spocky

Címkék: film 2011 final destination végső állomás 5

Most jöttem meg az IMAX moziból és, amíg még friss az élmény, szeretném megosztani veletek a véleményemet. A film megtekintése előtt aggódtam, hogy tetszeni fog-e, ugyanis a szereplők mindig cserélődnek és önmagában a halál borzongató közelsége nem viszi el a hátán a filmeket, ha a történetre nem fordítanak kellő figyelmet. Az előző film esetén is érezni lehetett, hogy a 3D technológiára fordított pénzt a forgatókönyvön spórolták meg.

Már az első másodpercekben mosolyra állt a szám, tudtam, hogy nem bánom meg, hogy megvettem a jegyet. A főcím alatt ugyanis fantasztikus, zúzós zene kíséretében 3D koponyák repültek felém, melyeket véres szögek, létra és más változatos tárgyak követtek. Igen, így néz ki egy 3D film! Hőseink ezúttal busszal utaznak egy csapatépítő kirándulásra, amikor együknek a már megszokott módon, látomásban lepereg a szeme előtt, hogy mi történne velük a következő percekben. Szívmelengetően véres képsorokat látunk, sajnos a történet további része már nem lesz ilyen látványos. Most nyolcan menekülnek meg Sam segítségével. A halál pedig újfent elindul kezében a listájával, hogy kijavítsa a hibát az események menetében.

Ezúttal az életben maradásért folytatott játék szabályait nem maguk okoskodják ki, hanem az első részből ismert kórboncnok világosítja fel a játékosokat. Egy új módon cselezhetik ki a halált, ha ölnek. Ha megölnek valakit, átvehetik az áldozatuk hátra lévő életét. Egyre sürgetőbb választ kell adniuk arra a morális kérdésre, hogy képesek-e ölni az életben maradásért. Nagy hátrány a korábbi epizódokhoz képest, hogy mire a túlélők megértik, hogy a halál vadászik rájuk, a társaság fele kipurcan. Én élveztem, hogy az első részben fontos szerepet kapott a további elhalálozások megakadályozása. Az első rész szereplői figyeltek a jelekre és igyekeztek tudatosan menekülni végzetük elől. A tornászlány halálát kivéve sajnos nem vagyok megelégedve a halálesetek megoldásában fellelhető kreativitással.

Ezek leírása, akár 140 karakterbe is beleférne, az írók jobban is megerőltethették volna magukat. A befejezés viszont igazán ötletes volt, le a kalappal! Nehéz ítéletet mondani a filmről. Ha ez lett volna az első rész, valószínűleg nem lett volna akkora siker, hogy 4 folytatást megérjen. Úgy jöttünk ki a moziból, hogy jó film volt, jól éreztük magunkat. teeddikének teljesen igaza volt, amikor azt mondta, hogy azoknak való, akik szerették az előző filmeket. Én nem tartom rossznak, de valószínűleg sokan egyetértenek velem abban, hogy ez a sorozat leggyengébb darabja. Ja, még valami: Vigyázzatok magatokra!

(Spockcooper nélkül ez a kirtika/vélemény nem jöhetett volna létre, köszönet érte! Kövessétek Twitteren, ha eddig nem tettétek volna.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr903246218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása