2012.02.26. 22:40 teddike

Californication: Hank Moody 4 President!

Címkék: sorozat californication hank moody 2011 2012

Come on back to bed. Let's californicate.

Az utóbbi években, ha szóba került az Showtime sorozata, akkor mindig azzal kellett kezdeni, hogy igen, David Duchovny, könnyebben leírható és a 90-es években ismertebb nevén Fox Mulder, Hank Moody-ként, az első percekben templomban elégül ki egy apácának köszönhetően. 2007-ben nagyot fordult a világ, és a való életben is szex valamint alkoholproblémákkal küzdő David, önmagát játszhatta el a képernyőn, talán ennek is köszönhetően, nagyon hitelesen. A Californication 5 éve bérli helyét a "kedvenc" sorozatok kategóriájában, na nem azért mert a legjobb lenne és nem is azért, mert nincs nagyobb feelgood vagy guilty pleasure a piacon, egyszerűen csak azért, mert ezt a hankmoody karaktert nem lehet megunni. Nem is a villanó mellek, az állandó bulik, vagy a minden évadra beépített #eyecandy miatt kellene nézni, sokkal inkább azokért a mondatokért/párbeszédekért, amikért a sorozat az, ami. 

hank_moody.jpg

Az első évad óta, ahogy az nagyon sok sorozatnál lenni szokott, folyamatosan változott a minőség, mint ahogy a történet is, bár egy körben járja útját újra meg újra, de még ezzel sincs semmi gond. Az ötödik évad is pont azt adja, amit ettől a sorozattól várok, Hank Moody-t minden mennyiségben. A tipikusan szerethető, jó karakter, nagyon kevés jó tulajdonsággal? Lehet vajon így jellemezni kedvenc írónkat? Annyi bizonyos, hogy az ötödik évadra is kaptunk nem kevés adagot életéből, és bár ugrottunk előre az időben, ez sok mindenben nem látszik meg egyelőre. Visszatértek a régi barátok, vannak új mellékszereplők, akik a történetet viszik előre és vannak újak, akik csak azért vannak, hogy olykor levetkőzzenek. Ismertebb színészek is előkerülnek a kalapból, de továbbra is azt mondom, hogy ez onemanshow, minden előnyével és hátrányával együtt. Azt viszont tegyük gyorsan hozzá, hogy Charlie (Evan Handler) soha ennyire nem volt erős a sorozat történetében. Jót tett a karakternek a válás, a gyerek és az új csaj/csajok is pofozgatják kicsit - na jó, talán nála jót tett az idő múlása - a mellékszereplők közül pedig Camilla Luddington a legnagyobb eyecandy eddig, és Runkle meg is érdemelte ezt a skalpot.

Merre megy majd az évad, és mi lesz a végén? Mit hozhat a folytatás, a hatodik szezon? Érdemes vajon ennél a sorozatnál ezen gondolkodni? Nem hiszem, annak ellenére, hogy van pár történet, aminek a lezárása/megoldása érdekel, és vannak is finom utalgatások is, de az egysoros megjegyzések miatt kell hétről hétre leginkább a képernyő elé ülni, mint ahogy majd holnap is. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr224212088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása