2012.03.30. 19:22 teddike

Skins: A harmadik csapat is elköszönt!

Címkék: sorozat skins 2011 2012

A Skins vagy ahogy nálunk is bemutatkozott, Spanok, a héten köszönt el a hatodik évadával és ezzel egy nagyon fontos időszak ért véget a tini sorozatok világában. Bár, és ez a jó hír, érkezni fog majd egy hetedik évad, 3 film, amely foglalkozik mindhárom csapattal, de a klasszikus Skins már nem fog visszatérni a képernyőre. Mindenképp megkönnyezhető ez kicsit, hiszen a "brit sorozatok csak jók lehetnek" elv alapján is, nem nagyon fogunk tudni görbe tükröt mutatni az olyan fantasztikus amerikai guilty pleasure vagy feelgood szériáknak, mint a Gossip Girl vagy a 90210. Ilyenkor érzem azt kicsit, hogy jó nagy szarban vagyunk, ha csak ezeket a címeket tudjuk felsorolni, de a publikusabb, ismertebb és talán sikeres vonalról, csak ezeket tudjuk egyelőre leemelni. A Skins, még a sokkal gyengébb (első két évadhoz hasonlítva) 5. és 6. évadával is több volt mint amerikai társai, élvezetesebb, szórakoztatóbb és természetesen őszintébb, brutálisabb egyszerre. Ez utóbbi, talán már túlságosan is előtérbe került az utóbbi évadokban, nem tudták annyira elmélyíteni a karaktereket, de még így is....

Skins-Season-6-01.jpg

Azért pontoztam az előző gondolatot, mert felesleges ennyire szaladni, most, hogy vége a sorozatnak, ráérünk elidőzni azon, hogy a hatodik évadban próbáltak egy újabb felépítést adni a részeknek. Emlékszem, a korábbi évadokban, amikor egy-egy karakterrel foglalkoztunk, a többiek nem kaptak sok helyet, volt olyan epizód, amikor az adott főszereplő mellé max egy további fiatal került be, a többiek pihentek. Idén, bár egy karakter élete volt a legfontosabb az adott részben, úgy igazították az egészet, hogy kaptunk egy nagyobb átívelő szálat, ami miatt a többiek is előtérbe kerültek az aktuális 50 percben. Ez olykor egyébként kicsit sok volt, a múltat ismerve, feleslegesnek éreztem néha, nagy volt a tömeg, nem tudták annyira kibontani az adott karaktert, pedig itt is voltak azért érdekességek, ahogy eddig is. Ami szintén nagy változás, és talán most először mondható el a Skins-ről, hogy ennek a csapatnak a lányai voltak az erősebbek. Mini és Franky nekem nagyon bejöttek, előbbi két apja, utóbbi az anyuka miatt is. Szintén változás, nem engedték annyira lesüllyedni a fiatalokat, nem volt végeláthatatlan bulizás, drogozás, bár megmutatták ezt az arcukat is, mindegyik rész, mindegyik karakter megjárva a poklot, a részek végére kapott egy mini happy endet, ami szintén nem annyira megszokott ebben a világban. 

A finálé, a klasszikus "Everyone" címmel, mindenkiről tudott mutatni pár új és érdekes dolgot. Matty és Nick történetére pont került, Franky szintén megkapta a maga kis boldogságát, valamint Alo és Mini is fellélegezhetett. A sokkal kevesebbet szereplő Rich pedig azt a hálás feladatot kapta, hogy kinézve a nézőkre (vagy Grace-re), elköszönhessen mindenkitől. Buli, pia, drog, szerelem, szakítás, semmi nyálas romantikázás, dráma és ezektől függetlenül boldogság, feelgood érzések lengték be a finálét. Nem volt a legerősebb vagy a legjobb a Skins történelemben, de mivel az utolsó volt, emiatt is emlékezetes marad. Ha pontozni kellene ezt az évadot és finálét, a többiek ismeretében a 6/10 szerintem a valóságot mutatná.

Skins-Season-6-02.jpg

Jövőre jönnek a filmek és a korábbi generációk, már ha mindenkit össze tudnak kapni egy-egy szerepre, meglátjuk. Nekem hiányozni fog a Skins világ, és azt is sajnálom, hogy nálunk nem sikerült jobban megszerettetni a nézőkkel, bár erre a Cool részéről olyan nagy törekvés nem is volt, inkább csak kiégették a részeket. Az azért biztos, hogy pár Skins rajongó kitartott és ahogy nekem is, többeknek kedvence marad/maradt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr264350755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása