2015.01.22. 22:52 teddike

Empire - minden csoda...

Címkék: sorozat empire

...három napig tart? Biztos sokszor hallottátok már ezt az állítást, kérdést, vajon igaz lesz az Empire-re is? A FOX három hete mutatta be, az American Idol hátán Lee Daniels sorozatát, Terrence Howard főszereplésével. Utóbbi nekem inkább a Iron Man után felmerülő pénzügyi tárgyalások miatt maradt meg. Tudjátok, ő volt az a katona, aki és aztán aki, szóval akit Don Cheadle váltott, hogy sokkal faszább legyen a második vasemberes mese. Lee Daniels nevére pedig rá kellett keresnem, már csak azért is, hogy legalább egy sorozatot tudjak mondani, amivel már dolgozott, de sajnos nincs. Pár órája volt egy rövid beszélgetés erről egyébként twitteren, hogy mitől is lehet sikeres ez a sorozat, ha gyakorlatilag nincs is nagyon ismerős, elismert név a főszereplők, készítők listáján? Tudom, nem csak ez a fontos, de akkor is meglepő, hogy mire képes az Empire az amerikai nézettségre rápillantva.

Nekem a pilot nem tetszett, borzasztóan gagyinak, vagy inkább szappannak és egyben kiszámíthatónak, mesterkéltnek tartottam. Agyban már ekkor kaszáltam is, aztán a második rész premierje után adtam még egy esélyt az egésznek, és nem először az elmúlt hetekben, ott ragadtam. Jó kis családi dráma, van itt minden, amit egy teljesen nézhető szappan elvisel. Kicsit, ne nevessetek, de a Dirty Sexy Money jutott eszembe, ami elég nagy kedvenc volt évekkel ezelőtt. A harmadik részre pedig, ami tegnap este ment egyébként, szóval ha nem láttátok, akkor nagyon gyorsan keressétek, sikerült húzniuk két olyan nevet, amikre egyrészt egyáltalán nem számítottam, másrészt pedig teljesen illeszkedtek a sorozatba, nem kicsit emelvén annak megítélését. Ne tessék nagy színészekre, sztárokra gondolni azért. Itt vannak: Cuba Gooding Jr., Naomi Campbell - jelöljétek ki a fehér részt.

empire_tvseries.jpg

A tények, amellett, hogy a második és harmadik rész is nagyon tetszett, a 3,8-as premier után egy 4,0 és 4,3 a folytatásban a 18 és 49 közötti kereskedelmi korcsoportban. Nagyon kevés sorozat képes erre, sőt, hirtelen nem is tudnék olyat mondani, ami ilyen magas szinten, network csatornákon emelkedni tudott. Főleg, hogy a második rész esetében a felvezetés még csökkent az előző héthez képest, és még így is jöttek a hatalmas számok. A legjobban teljesítő újonc, dráma az idei évadban. A FOX összeteheti a két kezét, hogy bevállalta! És a felsorolt érvek, számok, vélemények mellett, a zenéről még nem is beszéltünk! 

A kérdést nem felejtettem azért, vajon minden csoda három napig tart? A negyedik rész után beszélgessünk erről, bár meglepő lenne egy újabb emelkedés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr267099317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása