2008.02.07. 02:33 teddike

The O.C. S1 - Narancsvidék

Címkék: sorozat narancsvidek the o c s1

Annyira benne voltam a dolgokba, gondoltam akkor előveszek valami régit, vagy valami olyat, ami klasszikus, persze sokan biztos jót röhögnek ezen, de hát attól még nem rossz sorozat ez. Szóval Gilmore Girls, Everwood, One Tree Hill , és persze ebben az évben Gossip Girl után azt hiszem illett megnézni a Narancsvidéket is. Azt hiszem mindenki ismeri már azt a két lányt aki ebben a sorozatban szerepel, Rachel Bilson és Mischa Barton. A két eyecandy, aki miatt mindenképpen érdemes lenne nézni a sorozatot. Persze szerintem nincs olyan ember ebben a sorozatos világban, aki csak úgy semlegesen el tudna menni emellett a két csaj mellett. Vagy a "de meg...." szöveget hangoztatná, vagy a "de utálom őket" mondatot hallanánk. Én személy szerint jobban szeretem Mischa Barton-t, habár most ezt leíriva úgy érzem magam, mint amikor valaki ezer dühös ember elé állna ki.

Igazából magam sem tudom mi vitt rá ismét valami régire. Talán az, hogy sok helyen olvastam a hasonlításokat, illetve érteni szerettem volna, hogy mi is ez a stílus, vagy kategória. Hiszen, a korábban felsorolt sorozatok közül valahogy mindegyikből van egy kicsi ebben, vagy ebből azokban. A lényeg itt is a fiatalok élete, illetve az őket körülvevő felnőttek ügyei. Láttam már pár részt a sorozatból korábban, de sosem értettem, hogy ki kivel van, és persze már eléggé összekutyulódtak a szálak, de most azt hiszem végre sikerült tisztázni pár dolgot.

Itt van a főszereplő, Ryan, akiről azt hittem ebbe a világba született, amit a Cohen család képvisel. Erre kiderül, hogy szinte semmi köze hozzá. Egy nagyon züllött családból származik, bajba kerül, és a kihelyezett ügyvéd nem más mint Sandy, aki eléggé hasonlít számomra olykor olykor Brown dokira. Sandy menedéket nyújt Ryan-nek, bevezeti a családjába. Itt ismerkedik meg Marissa-val, Summer-el, és persze a nagy barátjával, Sandy fiával Seth-el. Nos igen ez a fiatal csapat. A sztori, ezen felül, a kezdet után. Egyértelmű. A rossz fiú megismeri a jó lányt, akiről kiderül, hogy azért olykor belülről romlik. A királynő pedig észreveszi, hogy a legjobb faszi az udvari bolond, és magához veszi. Nem igazán tudnám másképp leírni a kezdetet. Vagyis, erre már azért elég sok részt kell várnunk. Mellettük, a szülők, válások, megcsalások. Üzlet, ármánykodás, átverések. Ezek mind mind megtalálhatók ebben a kicsiny kis városkában.

A karakterek közül szerintem az első évadban Seth a legjobb. Legalábbis őt a legkönnyebb megszeretni. Marissa pedig hiába jó csaj, sokszor nagy hülyeséget csinál. Summer a kezdetleges barna hajú, de belül szőke csaj szerepét levetkőzve elég tűrhető lesz. Ryan pedig, nos egyenlőre, hiába ő a főszereplő ha lehet ezt mondani, annyira nem tud meghatni, ami abból fakad, hogy hát nem róla mintázták a jó színész szobrát. Olykor oltári nagy baromságokat csinál, és annyira látszik, hogy csak azért kell csináljon valamit, vagy szakítson a szerelmével, hogy pár rész után ismét együtt legyenek.

Na de ezektől függetlenül, szinte mindenki szerethető, és mindenkinek vannak jó pillanatai. Na jó, Marissa anyja, és Seth nagyapja sosem lesz elviselhető hajtépés nélkül, de kellenek az ilyen karakterek is. Gazdag családok, és nevetségesen hatalmas pénzek robognak itt jobbról balra. Nem tudom, hogy ez mennyire jött be odakint, de négy évadot csak kapott a sorozat. Az elsőnek vége, ami egyébként, ha nem írtam volna, a frászt hozta rám, mivel 27 részes.

Több nagyobb szál is van az első évadban. De a lényeg talán az, amit sokszor el is mondanak, hogy amióta Ryan felbukkant, elég sok zűr keletkezett, amit az elején elég sokszor csak magának köszönhetett. Vicces de 27 részen keresztül tudták tartani azt szintet, hogy egyértelmű volt, Marissa és Ryan együtt lesznek. Igazából eddig az egyetlen pozitív szereplő, na jó, kettő van, az Seth és az apja, Sandy. Na még esetleg az anyuka is ide tartozhat, de akkor már túl tökéletes lenne az egész család. Az meg mint tudjuk nem lehetséges egy ilyen sorozat esetén. Ami vonzó még, hogy tudom, vége van már, ledarálok négy évadot, és vége, nem kell várnom a következőre. Egyébként lehet, hogy hülye vagyok, de ez nagyon is vonzó egy ilyen sorozat esetén. És persze az is nagyon jó dolog, ami az előzőből következik, hogy darálható, és nem kell heteket várni a következő részre. Mondjuk azért arra kíváncsi lennék ez a 27 rész, hogy ment le egy évadban. Na de, most töltődik a második évad, és lassan külön jegyzetet vezetek arról, hogy miről ne felejtsek el írni.

Visszatérve a sorozatra, fiatalos, lendületes, kicsit látszik, hogy régi, de szerintem nézhető, emészthető. A karakterek szerethetőek, és persze ott az eyecandy-factor, ami tűrhetően magas. Már nem megy sehol, ha jól tudom, így csak megvásárlás vagy letöltés esetén tudom javasolni mindenkinek. Azt hiszem, pár nap és jön egy Mischa Barton és egy Rachel Bilson képes poszt is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr13140184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása