2008.07.01. 15:45 teddike

Iron Man vs. Indiana Jones

Címkék: film mozi 2008 box office indiana jones 4 iron man

Szándékosan kerültem a júniusi box office kapcsán ezt a két filmet. Eddig ők ketten a legsikeresebbek. Ez így elég hülyén van megfogalmazva, de az tény, hogy amíg az Indy kapcsán sokan várták a nagy bevételeket, az Iron Man mindenképpen magasra tette a mércét.

Ennek a bejegyzésnek a hírértéke annyi, hogy a Transformers óta a Vasember az első film, amelyik átlépte a 300M $-os álomhatárt hazájában, és rögtön követte is Indiana Jones. A két film sikere azt hiszem hűen mutatja az emberek hozzáállását a képregényekhez.

Arra gondolok ezzel a merésznek mondható kijelentésemmel, hogy az Iron Man két hónapja uralja a listákat, közel 310M $ bevételnek örülhet. Ehhez képest egy 10-el van lemaradva Indy. Az amerikai fiatalok, öregek tehát kijelenthetően sokkal jobban zabálják a képregényeket. Míg ez a tendencia teljes bevételek esetén, az összes mozis adatokat nézve, a professzor hatalmas előnnyel vezet, 713M $ 560M $ ellen.

Ez egyébként az itthoni piacra is igaz. Arányaiban nézve, lényegesen kevesebben voltak kíváncsiak nálunk a Vasember kalandjaira, mint a kristály koponyára.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr403140363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása