2008.07.25. 06:45 teddike

X-Files: I Want to Believe ( X-Akták: Hinni akarok )

Címkék: film mozi 2008 x files 3 csillag i want to believe

Akik írnak majd a filmről, sokan fogják ezt úgy kezdeni, hogy "hinni akartam, de nem tudtam", vagy valami hasonló. Hat éve lett vége a sorozatnak, akkor ment le az utolsó évad. Tudjuk miről van szó, hiszen azért évekig ment még az ismétlés, de a vége már nem volt a régi. Egyébként sem voltam nagy Akta rajongó, sokszor csak azért néztem, mert nem volt más, vagy megszokásból. A film kapcsán is egy dolgot tudok kiemelni, az pedig ami előtte volt. Sötét Lovag, Max Payne és James Bond trailer. A filmről meg nem sok jót tudok mondani.

A történet évekkel azután folytatódik, mint amiről korábban tudtunk. Scully orvosként dolgozik, és egy fiút próbál megmenteni. Mulder pedig el van tűnve, remeteként éli az életét. Az FBI kitaszította, ám egy ügynök eltűnése, és egy látnok feltűnése miatt, úgy gondolják, hogy Mulder tudna segíteni. Éppen ezért megkeresik, és megpróbálják beszervezni. A nyomozásról, az ügyről meg majd mindenki megtud mindent a moziban dvd-ről.

Nagyon kevés olyan dolog van, amiről pozitívan lehetne vélekedni. A film egészen addig volt nagyon jó, amíg meghallottam a sokat sejtető, és nagyon jól ismert zenét. Na meg a télies táj okozott még kellemes élményt, de semmi más. A sztori valami nagyon gyenge, és sorozatos véletlenek, meg teljesen logikátlan dolgok tömkelege az egész. Mintha több részt próbáltak berakni 100 percbe. De ez nagyon nem sikerült nekik. És akkor a Mulder és Scully közti szálakat még meg sem említettem.

Mulder próbálta Scully hitét erősíteni, Scully meg félt az állandó "sötétségtől". Nagyon rossz párbeszédekkel volt az egész tele. Nem is gondoltam volna, hogy az anno mondhatni nagyon sikeresen futott sorozat, illetve film után valamit ennyire el lehet szúrni. 

A szereplőkről talán nem is érdemes beszélni. Rájuk is igaz az, amit a gyerekekre szoktunk olykor mondani. Jót vagy semmit. Viszont lehet hiányosnak érezném a dolgokat, ha nem írnám mégis le, hogy David Duchovny már sokkal inkább Hank Moody, mint Fox Mulder. Pár poén, meg apró megjegyzések, de nem az igazi szerep ez már. Gillian Anderson számomra kifejezéstelen arca sem volt megnyerő. És akkor a többi szereplőről ne is beszéljünk. Amanda Peet és Xzibit szó szerint egy nagy nulla a filmben. Talán Skinner karakterének a feltűnése jelentett egy kis lendületet a filmnek. De ő sem volt sokáig látható.

A film egyébként 16 éven felülieknek ajánlott, elvileg Sci-Fi. Most jön az a rész, amikor mindenki röhög. Mert ebből semmi sem volt, ami engem kicsit is elringatott volna a misztikum világába. Sőt, állítom, hogy a nagy nyomozás közepette, meg úgy az egész filmben egy golyót nem lőnek ki semmilyen fegyverből. Na meg ehhez jön még az is, hogy egyetlen üldözés volt, abban is azt a zuhanást mennyire szarul csinálták már meg? 

Mennyire tetszett nekem ez a film?! 3/10! Ez sajnos ennyi. Az okokat leírtam, itt már semmit sem szeretnék összegezni. Dvd-re esetleg, majd valamikor, de ennél többet nem tudok rá mondani.

A héten kerül egyébként az amerikai mozikba is, így külön erről már nem fogok betenni semmit. A Sötét Lovag második hétvégéjén kíváncsi vagyok, hogy mire lesz képes a film.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr453140421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perzsa · http://kalapacsfan.extra.hu/ne/ 2008.07.26. 20:54:20

Teljesen egyetértek veled, nagyon gyenge film volt, és számomra hihetetlen, hogy milyen reklám szöveggel próbálták eladni...
süti beállítások módosítása