2008.07.30. 02:41 teddike

Július - Box Office

Címkék: film mozi 2008 box office

A legjobban várt hónap ez az évben. Részben a Lovag miatt, részben pedig a Wall-E magyar bemutatója miatt. A havi bemutatókról írtam már, most akkor jöjjenek a bevételek.

Nagyon nehéz kitalálni, hogy a hónap és eddig az év nyertese nem más mint a Sötét Lovag. Ezekről az adatokról már írtam, itt és itt, most csak egy kis kiegészítés. Jelenleg minden adatot, amit lehetett, és mondhatni statisztikailag van értelme figyelni, megdöntött, 10 nap után a második legjövedelmezőbb film lett ebben az évben, de ezt a 11 -ik napon biztosan meg is fogja dönteni. Jelenleg 313,8M $ szerepel a neve mellett, ami nagyon magas összeg. Most már nem szeretnék belemenni semmilyen fejtegetésbe, megtettem korábban. Olvassátok el azokat az irományokat.

A hónap másik nagy durranása, ha lehet ezt mondani, a Hancock volt. Erről írtam már kritikát is, illetve van egy kisebb cikk a bevételekről is. Azóta a film érdekes módon, elég lassan halad előre. Persze ebben nagy szerepe lehet annak is, hogy rögtön az utána következő két hétvégén is olyan filmet mutattak be, aminek a közönsége hasonló. A korábban írtakhoz képest jelenleg a Hancock 206,4M $-nál tart. Ami persze nagyon szép eredmény, de ha jól emlékszem a 200 -as határ átlépése sokáig tartott. A film természetesen Will Smith nevének köszönhetően sikeres.

A harmadik nagy kedvenc lehetne a hónapban, ha sikerült volna már megnézni, inkább mondom úgy, hogy ha bemutatták volna már itthon a Hellboy 2 lett volna. De egyenlőre csak a számokról tudunk beszámolni. Az első hétvégén verte az első részt, majd kétszeresét hozta az első film bemutató hétvégéjének. A premier tehát jól sikerült, és utána is elmentek az emberek a filmre. Viszont itt már sokkal jobban érezni lehetett a Sötét Lovag jelenlétét, hiszen a második hétvégéjétől fogytak a nézők és mentek Joker-t nézni. Jelenleg 66M $ az összbevétele a filmnek. De csak ezek után fogják majd a legtöbb országba bemutatni. Az első filmhez képest tehát mindenképpen sikeresebb lett, igaz a kritikusok azért annyira nem voltak elájulva tőle.

A hónap sikeres filmjei közé tartozik még a Mamma Mia! és Journey to the Center of the Earth. Mindkét film jó bevételeket produkált. A második film 60M $ -t hozott eddig össze, az ABBA dalokra épülő musical film pedig két hét után 62M $-t. Ennek annyi lehet még az érdekessége, hogy egyszerre mutatták be a Batman filmmel, és még így is képes volt 27,7M $-t összehozni.

A hónap utolsó hétvégéje viszont eléggé felemásan sikeredett. A Step Brothers csatlakozva a korábban írt filmekhez, feliratkozott a hónap sikeres filmjei közé, és első hétvégéjén hozott a konyhára 30,9M $-t. Viszont a hónap illetve ennek a hétvégének a nagy bukója az X-Akták lett. Erről már írtam kritikát. A film a 30M $-os készítői költség felét sem tudta visszahozni az első hétvégén, ami azért elég nagy csalódásnak számít. Így jelenleg 10M $ szerepel a neve mellett.

Most pedig jöjjön a szokásos top 10 -es lista. A legjobb bevételek az évben. Az első szám az amerikai bevételeket mutatja, a második az összesített bevételeket, a harmadik, zárójeles szám pedig az összesített adatok alapján elfoglalt helyezést mutatja meg.

1. The Dark Knight - 324,3M $ -  452,6 (3)
2. Iron Man - 314,9M $ - 566,7 (2)
3. Indiana Jones - 313,6M $ - 743,7M $ (1)
4. Kung Fu Panda - 209M $ - 363,1 (6)
5. Hancock - 206,5M $ - 386,3M $ (4)
6. Wall-E - 195,3M $ - 198,5M $ (15)
7. Horton - 154,4M $ - 295,3 (8)
8. Sex and the City - 150,8M $ - 372,5 (5)
9. Prince Caspian - 140,1M $ - 301,7M $ (7)
10. Hulk - 132,5M $ - 227M $  (10)

Egy hónapja még azt írtam, hogy majd a Wall-E és a Wanted majd ott lesz a listán. Nos az egyiknek be is jött. A Wall-E bemutató, illetve a bevételek még hiányoznak a legtöbb országból, emiatt foglalja el az adott helyet. A listán két film is van, amit nem láttam, de ez természetesen változni fog. Jön majd a Sötét Lovag, és valamikor szerintem a Szex és NewYork-ra is ráveszem magam.

UPDATE: Rögtön írok egy kis megjegyzést a dolgokhoz. Mivel a bejegyzés egy napja íródott, de csak most jöttek ki a hétfői bevételek adatai, így ezt most gyorsan ide leírom. A lényeg, hogy a Sötét Lovag átvette most már az uralmat, és az év legjövedelmezőbb filmje lett. 11 nap alatt 324,3M $-t gyűjtött össze.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr933140436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása