2008.09.19. 16:14 teddike

Smallville - Odyssey

Címkék: sorozat smallville 2008 2009

A sorozat folytatódott, mekkora újdonságot mondtam én most ezzel, viszont az a baj, hogy nekem sajnos elmaradt a nagy "jaj de jó, hogy visszatért a sorozat" ujjongás. A hetedik évad végéről írtam, az is, illetve ez az írás is spoileres. Aki még nem látta ezeket a részeket, az csak óvatosan olvasson tovább.

Azt sokan tudják már, hogy Lex Luthor távozott a hetedik évad végén, mármint a nyolcadik évad eleje lett volna válasz arra, hogy miként is távozik. (A távozás alatt azt értem, hogy állandó szereplőként, Michael Rosenbaum nem írt alá a következő évadra.) Ennyi idő után tényleg kíváncsi voltam arra, hogy vajon miként fogják megoldani az egyik legfontosabb karakternek a távozását. (A kép alatt sok spoiler.)

A történet ott folytatódott, hogy ahol eltűnt Lex és Clark (az erőd egykori helyén), Lex alkalmazottai próbáltak nyomokat találni. Itt tünt fel újra a Justice League három tagja Green Arrow vezetésével, és próbáltak rájönni, hogy mit derítettek ki Lex emberei. Mivel nem csak Lex tünt el ugye, hanem Clark is. 

Chloe fogságban. Most már megtudtuk azt is, hogy az évad végén kinek az emberei rabolták el, és mit akarnak megtudni tőle. Lois pedig hónapok óta próbál rábukkanni, hogy merre lehet Chloe. 

Mindenki keres valakit, ugrálás a helyszínek között jobbra balra. Nem is tudjuk felvenni az új helyszínt, vagy megérteni, hogy miért is vagyunk ott, már ugrunk is tovább. Az új szereplők, mert olyan is van, nem sokat mutatnak magukból. Próbálják valahogy fedezni Lex eltünését, és helyére beültetni a hatalom éhes titkárnőjét. 

Ebből a kezdésből csak annyi maradt meg, hogy Clarknak megint nem volt szuper-ereje, aztán egy önfeláldozásnak köszönhetően ismét lett. Chloe nem tudja használni a képességét. Illetve a nyolcadik évadra az is kiderült, hogy Green Arrow, azaz Oliver állandó szereplőként jelen lesz Smallville-ba. 

A sorozat szempontjából, illetve a Superman történet szempontjából a legfontosabb előrelépés az volt, hogy Clark a Daily Planet alkalmazottja lesz, természetesen Lois Lane mellett. 

Az az igazság, hogy többet vártam volna ettől a kezdéstől. Nem is tudom mire számítottam, a szereplők jók voltak, mármint kellett, hogy a régieket új arcok pótolják, de baromi gyorsan járták körbe a világot itt nagyon sokan, és ez nem tetszett. Természetesen nézni fogom tovább. Most már elvileg mindenki egy helyen van, lehet foglalkozni a fontosabb dolgokkal. Részemről ez a kezdés 6/10.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr13140530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása