2009.04.10. 12:51 teddike

Skins - Harmadik évad finálé

Címkék: sorozat skins 2008 2009

Ha nem tudjátok még mindig mi is az a Skins, akkor erre menjetek először. Az első két évadról írt bejegyzésemet azzal kezdtem, hogy Anglia szépen bemutat az amerikai tini sorozatoknak, és megmutatja, hogy lehet ezt másképp is csinálni. Akkor leborultunk a székről, és imádtuk az első két évadot, és ezzel együtt az egész, akkor megismert bandát, hiszen nagyon jók voltak. A második évad végén jött a jó (de egyben rossz hír is), hogy a sorozat folytatódik, jön a harmadik évad, de mivel a "régi" banda leérettségizett, így ők már nem lesznek, csak Effy karaktere (és családja) illetve Pandora marad meg az első két évadból, és egy teljesen új lesz majd. Ezt a társaságot erre ismerhetitek meg, rengeteg kép segít a tájékozódásban.

skins season 3

Az első részek, az erős ismerkedés mellett, felemásan teltek. Tudtuk, biztosak voltunk abban, hogy ez a banda már nem lehet hasonló, mint amit korábban megismertünk, mégis reménykedtünk abban, hogy valami jó marad még az egészből. És szerencsére nem kellett akkorát csalódnunk. Voltak persze egyenesen rossz részek (Cook központú), illetve voltak kevésbé eltalált karakterek (az ikrek, vagy Pandora is olykor), mégis a sorozat megmaradt extrémnek, és simán kitűnt abból a maszlagból, amit amerikai tini sorozatnak hívunk. 

A téma maradt, a fiatalok továbbra is eszetlenül buliztak, ittak, szívtak, drogoztak, megvoltak az érdekes viszonyok a szülőkkel, tanárokkal. Egymás között simán bármikor dugtak egy jót. Volt leszbikus kapcsolat, szerelem, szenvedés, dráma minden szinten. Nem akarnék belemenni az események pontos leírásába, meg igazából a legtöbb rész erősen különálló. Talán két komolyabb vonal figyelhető meg, amire minden részben kaptunk egy kevés történést: az egyik a Cook, Freddy, JJ barátság, a másik pedig az Effy - Freddy szerelem/szeretet. 

A harmadik évad 10 részből állt (a negyediket pedig már berendelték). A korábbi felépítést tartva, mindegyik rész (számszerűen nyolc) egy - egy karakter köré épült, persze úgy, hogy abban a többiek is szervesen részt vettek, de mégis annak családját, életét jobban megismertük. A maradék két rész, az első és az utolsó mindenkiről szólt, ezzel egy fasza kis keretet adva az egész évadnak.

Amit még a jó oldalon kell kiemelnem, az egész évad legnagyobb pozitívumaként, az a zeneválasztás, ami fantasztikus lett ismét. Annyira eltudták találni az adott karakter hangulatát, na meg az egész rész történéseinek hangulatát, hogy le a kalappal. Ha esetleg más nem is tetszett (volna), ezt akkor is kiemelhetném. 

skins season 3

Na de, vegyünk vissza egy kicsit a boldogságból, mert azért nem volt ennyire jó minden. Mint már mondtam, voltak nagyon erős részek (Effy, Freddy, Thomas, JJ), de voltak olyanok is, amiket nem is értettem, hogy miért kellett (Cook, Ikrek).  És itt kell említenem, mint rossz rész, és ezzel sajnos mint rossz évadzárás, az utolsót is. Ami egyáltalán nem közelítette meg azt a szintet, amit szerettünk a sorozatban. Igaz, nagyon sok dráma volt benne, meg lezárták a korábban említett főbb vonalakat, de nagyon gyenge módon tették azt. A Három Muskétás, illetve Effy - Freddy vonal is kapott egyfajta lezárást, de kár volt őket egy teljesen más helyszínre átrakni, és nagy hülyeség volt Cook köré építeni az egészet. 

Ezeket leszámítva jó volt látni egy nem hétköznapi sorozatot, a folytatás pedig sokkal jobb lehet, hiszen az első banda második évada is erősebb lett. A harmadik évad részemről 7/10. a  zárás/finálé pedig 5/10. 2010-ben találkozunk.  

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr203141101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bíbor 2009.07.05. 17:53:21

Sziasztok? hol tudom végignézni a Skins harmadik évadjának mindegyik részét? youtube-on a 7.rész már nincs fennt...kíváncsi lennék mi sül ki a Freddy-Eff dologból... légyszi segítsetek!!
süti beállítások módosítása