2009.05.11. 17:15 teddike

Star Trek

Címkék: film star trek 2009 8 csillag

Felesleges időhúzás helyett, rögtön belecsapnék a lecsóba, főleg olyan infókat megosztva veletek, amik a következő sorok elolvasása előtt fontos lehet. Egyrészt azzal a vallomással tartozok mindenkinek, hogy egy Star Trek filmet nem láttam, a sorozatról még ennél is kevesebbet tudok. Azt is gyorsan el kell mondanom, hogy bár tudok a filmek létezéséről, valahogy egyik sem tudott annyira hatásos lenni, hogy megnézzem. Ehhez képest J.J. Abrams már a trailerek alatt megvett, és biztosított arról, hogy nagyon kevés tudással, egy kellemes popcorn mozira ülhetek be. És ez be is jött szerencsére, nem úgy mint korábban a Wolverine-nak.

star trek

Folytatnám a történettel, ami igaz, hogy egy kicsit gyengének tűnhet, de valahol mégis tökéletes, ezt a megvalósítást látva. Megismerjük mindennek a kezdetét, Kirk és Spock gyerekkorát, majd azt is, hogy az Akadémiára járnak. Kirk a lázadó, mindent tudó, nagyképű szerepében minden tettével eléri, hogy kivágják a programból, de az élet mégis mindig úgy hozza, hogy ott legyen az Enterprise-on, amikor a hajó az első küldetését teljesíti. Ezek mellett rengeteg csatajelenetet láthatunk az űrben, nagyon jó verekedéseket, bolygók pusztulását, időutazást és sorolhatnám.

Ha figyeltetek a korábbi sorokra, akkor elhangzott az, hogy "ezt a megvalósítást látva", ez a kulcsa az egésznek. Annyira tömény, látványos az egész, hogy az ember csak kapkodja a tekintetét. A trükkök nagyon jól sikerültek. Nyoma sincs annak a szerencsétlenkedésnek, amit a Wolverine kapcsán láthattunk. Itt működik minden, a helyén vannak a jelenetek, és nem tudnék nagyon hibát találni a dologban. Ezzel együtt persze, nem azt mondom, hogy ennél nincs jobb, vagy tökéletesebb, hanem csak azt, hogy J.J. Abrams tényleg valami olyasmit alkotott, amit szerintem kevesen vártak tőle. Nem hiszem, hogy a legnagyobb Star Trek rajongók gondolták volna, hogy ennyire jót fognak kapni.

A film előtt még nagyon féltem attól is, hogy a trailerek ellenére, nagy csalódás lehet az egész. Féltem a fiatal, illetve a kevésbé ismert nevektől is. De aztán a történet kibontásánál rájöttem, hogy ez egy nagyon jól működő gépezet, amiben Chris Pine és Zachary Quinto is nagyon jól megtalálja a maga helyét, és akkor még a többiekről nem is beszéltem. Továbbá az egész kibontást is csak dicsérni lehet, ismét leírhatom J.J. nevét, hiszen a megvalósítás teljesen rá vall. Rögtön az első percekben odaszegez minket a képernyő elé, majd kicsit visszavesz a tempóból, pont annyira, hogy azért ne laposodjon el a dolog. Az egészet megfejeli egy csomó poénos helyzettel, meg persze rengeteg kakaskodással, hogy a megfelelő pillanatban ismét valami hatalmas csatában találjuk magunkat. 

star trek

Mennyire tetszett nekem a film?! 8/10! A Star Trek kultúra/hagyomány ismerete nélkül is egy nagyon élvezhető filmet sikerült megnézni. Lehetne keresni a hibákat, és biztos találnánk is, de azért az sokat elmondd, hogy még engem is kirázott a hideg, amikor először megpillantottam az Enterprise űrhajót, vagy mondhatnám öreg Spock megjelenését is. Olyan jelenetek ezek, amik ha egy mozirajongót meghatnak, akkor egy ST fanatikus biztos eldobja tőle az agyát. Éppen ezért gondolom azt, hogy nagyon jól eltalálták az átmenetet, hogy mindenkinek az igényeit kielégítsék. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Egyelőre ez a "2009-es Iron Man"!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr303141184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása