2009.05.27. 16:00 teddike

The Mentalist - Első évad finálé

Címkék: sorozat 2008 2009 the mentalist

A Mentalista fináléjával kapcsolatban nem sok mindent lehet elmondani, főleg azért nem, mert a végére nem változott és nem is történt semmi. Aki az évadot végigkövette, az tudta nagyon jól, hogy mire számíthat, innentől kezdve pedig nem ért minket semmilyen meglepetés. Van pár dolog, amit azért illik elmondani, még ha ismétlésnek is hat: a CBS csatorna egy újabb nyomozós sorozatáról beszélünk, amely nagyon korán a nézők és az én kedvencem lett. Ez főleg Simon Baker-nek köszönhető, aki nagyon jól elvitte hátán a sorozatot. De az is igaz, hogy a mellékszereplők is szépen felépültek az évad során, viszont továbbra is Simon az, aki miatt a többség nézi.

the mentalist season 1

Az első évad szinte végig az NCIS után került adásba, nagyon jó felvezetéssel tehát az idei évad legnézettebb újonca lett (össznézettségre gondolok, 18-49-es korcsoportban azért nem hozott ennyire jól), sőt olykor az adott hét legnézettebb műsora lett, az összes szériát figyelembe véve. A pilot után, az évad során több részről is írtam (the mentalist címke) már, ezeket érdemes visszakeresni. Ami még az ismétlés határai közé belefér, az évad során egyetlen fő szál volt, az pedig Red John. Egy sorozatgyilkos, aki megölte még évekkel korábban Patrick családját. Az évad során kétszer vagy háromszor foglalkoztak vele, illetve aki folyamatosan követte a sorozattal kapcsolatos infókat, az megtudhatta azt is, hogy mivel egy nagyon sikeres újoncról beszélünk, ne is számítsunk arra, hogy Red John az utolsó részben esetleg előkerül. 

Az is igaz persze, hogy az utolsó rész vele foglalkozott, és az egyik legdrámaibb volt az évad során, de sok újdonság nem történt. Minden rész egy eset elvét követő sorozat tehát mindenki számára kedvenc lehet, elsősorban azoknak, akik nem tudtak vagy nem akarnak bekapcsolódni a már éve óta tartó szériákba (CSI és társai). A sztoriról nem nagyon van mit mondani, akik esetleg nem nézték az évadot, érdemes bepróbálni az utolsó részt, de abból nagyon sok következtetést nem tudnak levonni, főleg azért sem, mert a Mentalista egyik legnagyobb ereje a vicces/humoros megközelítésben van, amit Patrick-nek köszönhetünk. Az elkövető elé állított csapda nagyon sokszor előkerül az évad során, de szerencsére úgy, hogy ezek nem lesznek kiszámíthatóak, és unalmasak sem. 

Az évad egészére simán jár a 6/10, a finálé a drámaisága miatt 7/10. A második évad jön tehát szeptemberbe, új napon, más felvezetéssel, de erről hosszabban egy másik bejegyzésben.  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr573141229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csontos Saci 2009.06.25. 22:47:00

Teljesen egyetértek veled, a pontozásban és az értékelésben is. Nagyon ütős az utolsó rész, és remélem tényleg lesz második évad, mert erre semmilyen utalást nem találtam a neten. Bár elnézve a külföldi nézettségi adatokat megéri nekik folytatni. Egyszóval reménykedem a folytatásban. És gratula a blogodhoz.

Ismeretlen_37501 2009.06.26. 11:03:23

Szia, egyrészt köszi, másrészt már nagyon régóta van arról infó, hogy lesz második évad. Az elsők között volt, a nézettség miatt, hogy berendelték a második etapot is.
süti beállítások módosítása