2009.06.05. 16:30 teddike

Május - Box Office

Címkék: film 2009 box office

Sokan vártuk a május hónapot, beindult a blochbuster időszak, jöttek a jobbnál jobb filmek. Biztos vagyok, hogy mindenkinek megvannak a saját kedvencei, amiknek szurkolt, hogy sikeresek legyenek, lássuk ez hogyan is sikerült. A májusi felhozatalt is megnézhetitek a számok előtt.

A  hónapot a Wolverine kezdte, rögtön 85M $-t kaszálva az első hétvégén. Ami 2009 legjobb eredménye a kezdést nézve. Nem mellékesen a film azóta ezt az összeget megduplázta, a hónap végét 172M $ környékén zárva. (A jobb megítélés kedvééért a film költségei hivatalosan 150M $ rúgnak, és világszerte az előbb említett amerikai bevételek mellé még 170M $-t szedett össze). Ezeket a számokat látva, mindenképpen sikeresnek mondható a film, és akkor lehet finoman is fogalmaztunk. Viszont az eddigi X-Men filmeket nézve (ezzel együtt négy van), csak a harmadik helyig jutott, és nem is valószínű, hogy tovább fog tartani a szárnyalása.

A következő nagy bemutató a Star Trek volt a sorban. Ami már senkinek sem meglepően hatalmas szárnyalásba kezdett. Nyitásként "csak" 75M $-t könyvelhetett el, de a rajongói és kritikai méltatás meghozta az eredményét, az azóta eltelt időben már 213M $-t szedett össze, beleértve természetesen a nyitó eredményeket is. Sajnos itt nem tudok arról nyilatkozni, hogy mennyibe került a film, csak a "nem amerikai" adatokat tudom megmondani: 101,3M $. Az amerikai nézők tehát a Star Trek mellett tettél le voksukat, és ezzel 2009 legjobbja eddig. 

A harmadik hétvégén érkezett az Angels & Demons. Ami nem lett annyira sikeres, sem a nézők, sem a kritikusok szemében, és ez meg is látszott az amerikai bevételeket nézve. A nyitás 46,2M $ lett, és összesen 108,5M $-t gyűjtött határokon belül a film. A készítői költségek 150M $ körül vannak (ehhez persze jön még a marketing meg egyéb "apróbb" költségek). A határokon túli bevételeket nézve azt mondhatjuk, hogy a kedves nézők/rajongók megmentették a filmet, hiszen összesen 252M $-t hoztak a konyhára. Így az amerikai nézők nem tetszésest magasról leszarva, 2009 legnagyobb bevételét hozza eddig világszerte.

A negyedik hétvégén két film is bekezdett. Amiből érdekes csata is lehetett volna, de sajnos már előre (vagy mondhatnám azt is, hogy gyorsan) eldőlt, és ezzel a Night at the Museum 2 hozta a hétvégét. Nyitásként 54M $, összesen azóta 110,4M $, ehhez még jön világszerte bezsebelt 106,7M $. Ben Stiller tehát továbbra is a moziba kergeti az embereket. (Nem felejtettem el, a költségek: 150M $). A másik film, ami azóta sem tért magához, nem is fog sajnos, a Terminator: Salvation. A költségek 200M $-ra rúgnak, és ezeket látva már eleve nagyon magas bevételeket kellett volna hozzon a nyitó hétvégéjén, ehhez képest viszont "csak" 42,5M $-t zsebelt. Összesen azóta 95,8M $. Világszerte ehhez még jön egy nagyon szerény 25M $, de a film csak most kezdte meg a nemzetközi szereplést. Viszont már ebből is látszik, hogy nagyon meg kellene menteni, és erre csak a nemzetközi piac alkalmas, mert az amerikai piacon elhasalt. 

A hónapot a Pixar zárta, illetve az UP, és elmondhatjuk újra, hogy a Pixar megcsinálta ismét! Kezdés 68,1M $, három nap alatt még 18M $. Most jön a második hétvége, és még messze a vége. A nyitó eredményeket nézve, ez minden idők harmadik legjobban kezdő Pixar mozija. Ebből adódóan pedig akár a 250M $ felett eredmény sem lenne meglepetés. 

(A hazai bevéteket nézve, nálunk az Angyalok és démonok a hatalmas siker. 206,1M Ft-ot hozott eddig összesen a film. Őt követi a Wolverine, 104,9M Ft-al összesen. Az Éjszaka a múzeumban 2 pedig 54,7M Ft-ot szedett össze. - Ezek az adatok csak a májusra vonatkoznak!)

Top 10 - (Amerikai bevételek alapján)

1. Star Trek - 213,2M $ 
2. Monsters Vs. Aliens - 189,3M $
3. X-Men Origins: Wolverine - 172M $
4. Fast & Furious - 150,3M $
5. Paul Blart: Mall Cop - 145,5M $
6. Taken - 143,7M $
7. Night at the Museum 2 - 110,4M
8. Angels & Demons - 108,5
9. Watchmen - 107,2M $
10. Terminator: Salvation - 95,8M $

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr973141254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása