2009.09.16. 15:24 teddike

Gossip Girl - Reversals of Fortune (3x01)

Címkék: sorozat 2009 2010 gossip girl s3

Sokszor megkérdem magamtól, hogy vajon mi a fenének nézek én tini sorozatot, főleg úgy, hogy évről évre idősebb leszek, és egyre kevésbé leszek abban a korosztályban, akiknek ezek készülnek. Mindenesetre valahol elég feltűnő, hogy sokkal könnyebben utat nyernek, és nehezebben tudok elszakadni tőlük. A régi nagy kedvencek mellett, nagyon könnyen beengedem az újakat, illetve nehezen kaszálok valamit. A Gossip Girl kapcsán ez a kérdés még erősebb, hiszen szeretném megfejteni, hogy vajon mi vezet oda, hogy már a harmadik évadot is megnézzem, de a válasz még mindig ott lóg valahol a levegőben. 

Mielőtt még a újdonságokról beszélnénk, kanyarodjunk egy kicsit vissza a múltba. Emlékeztetőnek, olvassátok el az első évadról írt bejegyzésemet, majd itt a második évad fináléjáról írt, és ha ezek megvoltak, akkor kanyarodjunk is vissza az idei évad első részéhez. (A kép alatt spoilerek lehetnek.)

gossip girl season 3

Minden kezdet nehéz szokták mondani, és talán ez igaz a mostani évadnyitóra is. Nem sok mindent láthattunk, csak felvezettek pár dolgot, mondhatnánk egészen nyugodtan, hogy dráma vagy konfliktusmentes volt az egész. Na jó, ez azért nem igaz, hiszen a sorozat szintjének megfelelő drámák azért voltak. A második évad végén ott hagytuk abba, hogy Serena elment Európába, hogy megkeresse az apját, aki magasról szarna a lányára, és nem is érdekli mi van vele. Persze ez a szőke bombázónak nagyon nem tetszik, ezért mindent megtesz, hogy apja figyelmét felkeltse. Ez itt azt jelenti, hogy mindenfelé okosságot művel, hogy a helyi blikk vagy valami hasonló okos újság és internetes oldal lehozza, hogy éppen merre tivornyázott. Chuck és Blair egyelőre egymásra talált, legalábbis a nyarat és az első részt még veszekedés nélkül megúszták, a folytatás azért biztos nem lesz ennyire jó számukra. Viszont az szimpatikus volt, hogy különböző játékokkal próbálták feldobni a kapcsolatukat. Ami pedig a Humphrey családot illeti, az eddig csóró Dan, apja lévén bekerült a legeliteb társaságba, igen most itt a van de Woodsen vagyonra gondolok.   

Ami a többiek illeti, Nate-et emelném ki, na nem azért mert marhára érdekelne, hogy mi történik vele vagy, hogy a családja éppen hogyan akarja magához láncolni. Sokkal inkább arról van szó, hogy a harmadik évad egyik új szereplője az ő oldalán kötött ki. Ő nem más mint Joanna Garcia, akit a Privileged-ben láthattunk az előző évadban, és sokunk kedvence lett, hebrencs viselkedésével. Itt azért ez kicsit távol áll tőle, meg fura is a szerepe, de örülök, hogy továbbra is láthatjuk. És ha már új szereplő, akkor érdemes megemlíteni, hogy Rufus és Lily közös gyermeke továbbra is a történetben maradt. Ami előrevetíti, hogy lesz még itt is dráma rendesen. 

Elég sok sorozattal kapcsolatban szokás a feelgood és a guilty pleasure jelzőket használni. A GG nekem valahol mindkettő határán is megtalálható. Nehezen tudok tőle szabadulni, meg néha tényleg kis mosollyal az arcomon nézem végig a részeket. Olykor pont azért, mert annyira irracionális, és színpadias az egész, hogy kellemes szórakozást nyújt.  Pontok tekintetében sem nagyon fukarkodnék, az évad első része 6/10. Amíg lesz időm, heti rendszerességgel követem majd, ha ez nem jönne össze, ott a téli vagy nyári dara lehetősége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr163141471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása