2009.09.25. 14:20 teddike

The Good Wife - Pilot (1x01)

Címkék: sorozat 2009 2010 the good wife

Az újoncok listáját böngészve, még hónapokkal ezelőtt, nem nagyon tudtam mit kezdjek a Good Wife-al. Egyrészt azon gondolkodtam, vajon mennyire fogja megállni a helyét egy jogi sorozat. Másrészt, a CBS fő elképzeléseit ismerve, amely a CSI/NCIS és a nyomozás fontossága között épül fel, eléggé aggódtam, hogy bizony nem nekem fog ez szólni. Aztán a rész után rájöttem, hogy ennyire emberi, vagy hétköznapi, de semmiképpen sem átlagos sorozattal nagyon régen találkoztam a CBS keretei között. Itt nincs semmi high tech kütyü, nincsenek természetfeletti képességek, hús vér emberek vannak, akik a maguk módján érvényesülni szeretnének. 

A főszereplő Julianna Margulies főleg az ER által lett ismert, habár azóta is feltűnt több kisebb szerepben, most viszont ő viszi a hátán ezt a sorozatot. Igaz nagyon jó társai vannak. A történetünk szerint Alicia (Julianna Margulies) gyerekei nevelésével foglalkozott hosszú éveken keresztül. Férje (Chris Noth) államügyészként dolgozott, ám korrupcióval vádolták, illetve szexvideók kerültek előre róla. Ezek miatt le kellett mondjon, illetve börtönbe is került. Az eddig háttérben lévő felesége pedig előtérbe került. Egykor ügyvédként dolgozó feleség felhívta régi haverját (Josh Charles), hogy nem e tudna neki állást keríteni. Ezek után került be egy ügyvédi irodába, ahol rögön a mélyvízbe dobták. Egyik főnökét/mentorát Christine Baranski alakítja, illetve a munka elvégzéseben, a nyomozásban Kalinda (Archie Panjabi) van segítségére. Természetesen van ellenfél is, Matt Czuchry alakításában. 

the good wife season 1

Az egyik legfontosabb dolog, ami most a fejemben van, hogy vajon mennyire lesznek az emberek vevők teljes évadon keresztül egy ügyvédes sorozat befogadására? Mennyire lehet majd felkelteni az emberek érdeklődését, illetve azt megtartani hosszú időn keresztül? Az első részben megkaptuk az alapokat, több szálon futó eseményeket, amik a következő részekben is előkerülhetnek. Viszont minden részre valószínűleg jutni fog egy eset, amelyet Alicia-nak meg kell oldania. Egyelőre minden mellékalakból csak nagyon keveset kaptunk. A továbbiakban velük is lehet foglalkozni, jobban megismerhetjük őket. Mint ahogy az is előtérbe fog kerülni, hogy a börtönbe jutott férj ügye merre fog haladni. Illetve a családot is bevitték a történetbe. Megismerkedtünk a gyerekekkel, illetve a nagymamával is.

Én érdekes utat jártam be az első résszel. Először is sokkal nehezebb volt értelmezni, vagy ráállni az ügyvédes dolgokra. Közben nem feszengtem, de folyamatosan azt éreztem, hogy nem biztos, hogy ez nekem szól. De ahogy eljutottunk a végére, kikerültek a lapok az asztalra, elkezdett érdekelni a történet alakulása, mármint a fő szálaké. A heti eset nem volt annyira érdekes, voltak benne vibrálások, de inkább attól volt erős, ahogy Alicia visszakerül a gépezetbe. A későbbiekben biztos nem esetlenségét fogják hangsúlyozni, hanem azt, ahogy egyre jobban belendül a karrierje. 

Ha ezekből még nem derült volna ki, hogy is állok a sorozattal, akkor annyi a lényeg, hogy mindenképpen maradok a folytatásra. Az első rész meg 7/10. Kellett egy ilyen sorozat, most már csak az a kérdés, mennyire lesz heti rendszerben fogyasztható a dolog.     

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr173141501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása