2009.09.29. 16:17 teddike

The Mentalist - Patrick Jane visszatért (2x01)

Címkék: sorozat the mentalist 2009 2010

Az előző évad egyik legjobb újonc sorozata volt számomra. Ráadásul az NCIS felvezetésnek köszönhetően hatalmas nézettséggel is ment, legjobb újonc volt össznézettség tekintetében. Aztán jött a jó hír, hogy Patrick visszatér a második évadra. Illetve az is gyorsan kiderült, hogy a sorozat átkerül csütörtök estére, a CSI után(ra). Én meg kicsit izgatottan vártam már az új részt, nem szeretném tagadni, tényleg jó sorozatnak tartom. Viszont megint az lett ebből, ami lenni szokott ha nagy a várakozás. Nekem a második évad első része nem tetszett, nem hozott semmi újat, többet mint amit eddig megszoktunk, és azt is csak nagyítóval lehetett megtalálni.

the mentalist season two

Folytatódott a történet, igazából semmi újdonság nincs. A Red John ügy ott lóg a levegőbe, de még nem lehet megoldani, sajnos várni kell erre, amíg sikeres a sorozat. Az írók ezt nagyon egyszerűen úgy oldották meg, hogy átadták egy másik nyomozónak, mivel Jane és a csapat nem tud az ügyben racionálisan gondolkodni. Emiatt az első rész két szálon futott. Volt egy hosszabb, ami az esettel foglalkozott, és egy rövidebb, amiben Patrick próbálkozott közel kerülni a nyomozóhoz, aki a Red John ügyet viszi. Utóbbiban sajnos nem járt sikerrel, míg az előzőt könnyedén megoldotta. 

Talán túlságosan is könnyedén, nem sok időt hagyott az embernek a gondolkodásra. Nekünk is csak várnunk kellett, hogy bekövetkezzen a vég, és kiderüljön, hogy ki a gyilkos. Ami viszont tetszett, az a felvezető eset. Hasonlóan a pilothoz, itt is két eseten dolgozott a csapat. Igaz az elsőt 5 perc alatt sikerült megoldani. Tetszettek a kérdések, pörgött az egész, volt benne egy kis feszültség, utána viszont semmi.

Térjünk kicsit vissza a negatív dolgokhoz. Nem igazán gondolkodtam eddig rajta, de ebben a részben többször is előkerült, hogy Patrick nélkül a nyomozók szart se érnek. Ami azért elég merész gondolat, persze csak ha komolyak akarunk lenni. Amúgy meg eddig is ő oldotta meg az ügyek jelentős részét. A jövőre nézve, gondolom a második évad inkább erről fog szólni, mármint átengedik a terepet a tényleges nyomozóknak, ha Jane tudni is fogja a megoldást, csöndbe marad, vagy ez hülyeség? Mindenesetre neki meglesz a saját baja a másik nyomozóval, akitől információt kell kicsikarnia, ha meg akar tudni valamit a számára fontos esettel kapcsolatban. Amúgy meg, nem is baj ha kicsit háttérbe szorul, belőle is sok lenne egy idő után. Ott van a team, egész jó karakterek lennének, ismerjük egy kicsit jobban őket is. Pontok tekintetében 5/10. Egyszerűen nem tudtam felvenni a fonalat. Remélem innen csak felfelé vezet az út. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr963141517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása