2009.10.04. 12:20 teddike

FlashForward - White to Play (1x02)

Címkék: sorozat 2009 2010 flash forward

A második rész után sem változott a vélemény a teljes képet nézve. Követni kell ezt a sorozatot, és remélni, hogy lesznek még hatalmas meglepetések benne, na meg rengeteg wtf pillanat. A spoilereket próbálom kerülni, és igazából csak egy rövidebb összefoglaló ez. Két fontosabb elemet szeretnék kiemelni, aztán lehet több lesz belőle:

flashforward season 1

Egyik a megvalósításhoz kötődik: nem igazán tetszik, hogy ennyire hülyének nézik a nézőt. Ez most még nem baj, de remélhetőleg a későbbiekben ezt elfelejtik. Nem feltétlenül szeretnék gondolkodni közben, inkább kikapcsolódni, mármint egy rész nézése közben, de valahol szeretném az apró összefüggéseket én összerakni. Sajnos erre nincs lehetőség, mert amikor valami olyasmit látunk a jelenben, ami valakinek a "flashforwardjába" benne volt, azt mindig újra megmutatják nekünk, hogy igen, ezt ő látta, ez ehhez az eseményhez köthető. Ezek miatt rendkívül sok az ismétlés. 

A másik dolog csak egy észrevétel, amely szerint, ahogy azt várni lehetett, a második részre már nem igazán jutott nagyobb jelenet. Tudtuk, hogy a pilot során ellőtték a puskaport, nem fogunk nagy robbanásokat, meg akciókat látni állandóan. 

A történet, meg az egésznek a vezetése egyelőre tetszik. Alakulnak a dolgok, kezdjük összerakni a kis darabkákat, és ahogy az várható volt, ha a rész közben esetleg unatkoznánk egy kicsit, akkor a végén jönni fog egy (most kettő) olyan jelenet, ami rögtön megdobja az egészet. Nem kérdés tehát, a folytatásra mindenképpen maradni szeretnék, de jobb lenne ha több titokzatosságot vinnének bele, szabadon engednék egy kicsit a nézőt, hogy gyártsa az elméleteket. Ha pedig továbbra is maradnak az "ismétlős" vonalnál, akkor sajnos ez egy buta high concept sorozat lesz! A második rész azért továbbra is 7/10, a vége miatt meg ide a harmadik résszel!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr103141542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_104632 2009.10.06. 17:03:21

Az ismétlés tényel túl sok volt. Maga a rész kevésbé tetszett, mint a pilot, de érdekel a folytatás. Vajon a Zéró gyanúsított a kis hobbit lesz?

Ismeretlen_37501 2009.10.06. 18:07:13

Én is gondoltam rá, csak az a bajom ezzel az elmélettel, hogy a következő részben már szerepelni fog a hobbit. Zero-t meg nem hiszem, hogy ilyen gyorsan bemutatják, de semmi sem kizárt, csak ne ismételjenek egyet, meg ne akarjanak mindent helyettünk megfejteni, és nem lesz semmi gond.
süti beállítások módosítása