2009.10.19. 16:35 teddike

Californication - Hank Moody harmadik bevetésén

Címkék: sorozat californication 2009 2010

Elég nehezen vettem rá magam, hogy Hank Moody harmadik évadáról bármit is írjak. Már négy részen vagyunk túl, és ráadásul az első kettő már korábban elérhető volt, de valahogy még így is hiányzott a lendület a bejegyzéshez. Az utolsó kenetet a negyedik rész első öt perce adta meg, ami számomra annyira jól sikerült, hogy vigyorogtam onnantól az egész részen. Pedig semmi extra nem történt, de ahogy összehozták egy szobára a legjobb megjegyzéseket, az megadta az egész rész hangulatát. 

Hank Moody azért remélem mindenki, vagy legalábbis sokatok számára ismerős. Igen, ő az az ember, aki az első évad első részében bemegy egy templomba, mert lelki segély kell neki, erre leszopják. Azt hiszem ezzel a kezdéssel egyértelmű volt, hogy sokakat megvettek, és szerencsére a harmadik évadra is maradt még puskapor. A történet sem sokat változott, mármint csajozás, piálás, na meg írás, illetve a család áll továbbra is a középpontban. De szerencsére csűrtek egyet a dolgon, és így, számomra legalábbis, újra van lendület az egészben. Igaz kedvelem annyira a Californication-t, hogy ha csak Hank ülne a konyhába, és dumálna egy csajjal, azt is nézném.

Nem tévedek nagyon, ha azt mondom David Duchovny sokad virágzását éli Hank Moody szerepében. És mint ilyen, remélem nagyon sokáig fog még tartani. A sorozat továbbra is könnyed, még akkor is ha olykor nagyon sok dráma van benne. Simán ott van a feelgood érzés, na meg ott a rengeteg eyecandy is. És ha ez nem lenne elég, szerencsére nem fogja magát vissza senki, és ha kell, megy a shit-ezés ezerrel. Itt jegyzem meg, köszönjük Showtime, itthon meg HBO! (Kép alatt kicsit spoileresen is a harmadik évadról.)

californication season 3

A második évad végén Hank nagy szerelme, gyermekének anyja úgy döntött, hogy lelép egy másik városba, aminek az lett a következménye, hogy csak telefonon vagy chat formájában tartják a kapcsolatot egymással. Persze Hank nem veti meg a csajokat továbbra sem, viszont a piálással már nincs annyira jóban. A befejezett könyvét egyelőre nem sikerült kiadni, viszont talált magának egy jobb állást. Mármint én örülök neki, és gondolom Hank is, hiszen egyetem taníthat. Tudjuk ez mit jelent? Tudjuk!

Az alaphelyzet utáni eseményeket nézzétek meg, én csak annyit írnék még, hogy mi volt az az 5 perc, ami után úgy gondoltam, hogy na "kapd be Hank": Barátunk éppen alszik irodájában, erre bejön a Dékán felesége, aki nem mellesleg rákattant egy kicsit, el sem telik egy perc, egyik nő ki, másik csaj be, aki nem mellesleg Hank asszisztense. És mit tesz Isten, ő is oda van barátunkért. Szóval maradjunk annyiban, hogy 5 perc után a helyzettől, na meg a párbeszédektől már vigyorogtam. És akkor hol volt még a rész többi eseménye? 8/10! Még sok ilyet az ilyen hideg, esős napokra! Jah, és a kép, meg a nap-képe rovatba is mehetett volna, aki látta a jelenetet, vágja miért. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teddike.blog.hu/api/trackback/id/tr193141606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsabito 2009.10.21. 11:52:33

Hát én vágom, és nagyon egyet értek mindennel amit írtál! Talán nem túlzó, ha azt mondom egy volt a sorozat egyik legjobb záró jelenete, de az egész rész a helyén volt, pláne, hogy a mellékszereplőkkel is alakulnak azért a dolgok. Kíváncsi vagyok azért, hogy az előző évad epizód/mellékszereplői közül visszahoznak-e majd valakit.
süti beállítások módosítása